Nik Kejv planira ove godine novi album

Tanjug
Foto: Arhiva

LOS ANĐELES- Australijski muzičar Nik Kejv planira ove godine da napravi novi album sa svojim pratećim sastavom Bed sids, prvi nakon "Gostin" (2019).

  "Što je istovremeno dobra i loša vest. Dobra, jer ko ne želi novi album Bed sids? Loša, jer ja moram napisati prokletinju", naveo je Kejv na svom sajtu.

    Pošto je počeo sa radom 1. januara, Kejv je za nekoliko dana napisao "nekoliko stvari koje nisu vrlo dobre ili možda jesu, teško je reći".

    "Ista je stvar sa svakom pločom. Osećam poznatu prazninu, kao da sam velika glupa prazna stvar u odelu. Sve što podseća na stvaralačku iskru zakopano je duboko u nekoj mahovinastoj, žabastoj rupi. Zaspao, nadam se, a ne mrtav", napisao je pjevač. 

    Stvaranje postaje "gadan posao, sa podočnjacima", u okviru kog se Kejvu počinje javljati "razgnevljujuće raspevani glas u glavi, sa rimama, kao ludost, kao žalost".

    Kao primer Kejv je naveo nekoliko stihova, među kojima je: "Žabe u jarku skaču ka Bogu. Zapanjene od ljubavi, zapanjene od bolova, zapanjene da u jarak sleću iznova". 

    Kejv je napisao da pisanje stihova "zaista boli", i da dolazi "u naletima, retkim i razmaknutim".  

    "Nadam samo da ne potraje. Zaista sam prestrašen. Ali uvek jesam. Potraje. Da se pesma napiše. Nadaš se Bogu da je ostalo nešto...",naveo je Kejv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana