Negirao optužbe: Za šta se sve tereti Šon Didi Koms

Tanjug
Negirao optužbe: Za šta se sve tereti Šon Didi Koms

NjUJORK - Američki reper i hip-hop mogul Šon "Didi" Koms danas se pred sudom u Njujorku izjasnio da nije kriv po optužbama za zavjeru, trgovinu ljudima i prevoza osoba radi prostitucije.

Federalni tužioci nazvali su Komsa opasnim i tražili da bude zatvoren bez kaucije, prenosi AP.

''Koms je decenijama fizički i seksualno zlostavljao žrtve. Koristio je ogromne resurse svoje kompanije da bi olakšao svoje zlostavljanje i prikrio svoje zločine. Jednostavno rečeno, on je serijski zlostavljač", rekla je pomoćnica američkog tužioca Emili Džonson pred sudom. 

Ona je takođe rekla da Koms ima ''obimnu istoriju ometanja pravde", uključujući navodno podmićivanje i zastrašivanje svjedoka.

Njegovi advokati su predložili da reper bude pušten uz garanciju od 50 miliona dolara za kućni pritvor uz elektronsko praćenje. 

"On nije savršena osoba. Koristio je drogu. Bio je u toksičnim vezama", rekao je advokat Mark Anjifilo sudu, dodavši da se Koms liječi.

Tužilac Južnog okruga Njujorka Dejmijan Vilijams izjavio je da su repera na Menhetnu uhapsili federalni agenti, a njegov advokat Mark Anjifilo je izjavio da se radi o ''nepravednom'' krivičnom gonjenju.

''Šon 'Didi' Koms je muzička ikona, samostalni preduzetnik, porodičan čovjek pun ljubavi i dokazani filantrop koji je proveo posljednjih 30 godina gradeći carstvo, obožavajući svoju djecu i radeći na podizanju crnačke zajednice", rekao je Anjifilo.

On je dodao da njegov klijent nije zločinac, kao i da se Koms dobrovoljno preselio u Njujork u iščekivanju optužbi, prenosi Rojters.

U novembru, repera je bivša djevojka, pjevačica Kasandra Ventura, optužila za fizičko zlostavljanje, seksualno ropstvo i silovanje tokom njihove decenije duge veze. 

Ona je pristala na poravnanje jedan dan nakon tužbe, a Koms je negirao njene navode.

Istovremeno, reper se suočio sa nekoliko građanskih tužbi žena i muškaraca koji su ga optužili za seksualni napad i druge vrste zlostavljanja.

Njegovi advokati su se borili protiv tih slučajeva na sudu, a federalni agenti upali su u njegove domove u Los Anđelesu i Majami Biču na Floridi prije šest mjeseci.

Pevačica Daun Ričard optužila je prošle nedjelje Komsa u tužbi za seksualni napad, zlostavljanje, trgovinu ljudima, rodnu diskriminaciju i prevaru.

Sudija u Mičigenu je ovog mjeseca naložio Komsu da plati 100 miliona dolara Deriku Liju Smitu, koji je rekao da ga je Koms drogirao i seksualno napao na zabavi prije skoro 30 godina, nakon što se Koms nije pojavio da se brani na sudu.

Koms je takođe odbacio tvrdnje navedene u tužbi Rodnija "Lil Roda" Džonsa za trgovinu ljudima, koga je reper zaposlio kao producenta na svom izdanju ''The Love Album: Off the Grid“ iz 2023.

Suočen je i sa optužbom za silovanje djevojčice, a on je negirao sve optužbe.

Prethodno, Koms je u martu 2001. oslobođen optužbi za mito i posjedovanje oružja u krivičnom procesu za pucnjavu u noćnom klubu u kojoj su tri osobe ranjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana