Ne dopada mi se termin plus sajz

Agencije
Ne dopada mi se termin plus sajz

Slavna manekenka Tajra Benks postala je zaštitno lice kampanje brenda "Special K", koja promoviše zdravu sliku ženskog tijela, pa se tako oglasila i na temu "plus sajz" modela.

Tajra se udružila sa ovim brendom kako bi spriječila negativne komentare o punijem ženskom tijelu i pokazala da su oni prepreka za promociju suprotnih stavova.

"Ne volim termin ‘plas sajz’ model i neću ga koristiti, jer smatram da nema smisla", rekla je za Hafington post stajl dodajući da su to zapravo "realne žene".

Slogan kampanje čije je Tajra zaštitno lice glasi: "Pssst... Celulit je moj DNK" .

Inače, ovo nije prvi put da se Tajra zalaže da promjene u svijetu modelinga. Još 2008. godine ona je proglasila pobednicu "Top modela", Vitni Tompson koja je ubrzo postala jedna od poznatijih "plus sajz" modela.

I sama Tajra priznaje da je u periodu kada je imala najviše kilograma postigla najveći poslovni uspjeh zbog čega mnoge svoje seksi slike posvećuje upravo ženama s oblinama.

"Svim djevojkama sa oblinama i malo većom guzom šaljem ljubav", samo je jedan od natpisa ispod njenih slika na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana