Ne blijedi sjećanje na kralja rokenrola

Glas Srpske
Ne blijedi sjećanje na kralja rokenrola

Ni 34 godine poslije smrti sjaj zvijezde kralja rokenrola ne blijedi.

Hiljade poštovalaca Elvisa Prislija okupile su se juče tim povodom u "Grejslendu", a ove godine obilježiće i pet i po decenija od izlaska prva dva albuma muzičke legende na kojima su neke od njegovih najpoznatijih pjesama "Heartbreak Hotel", "Blue Suede Shoes", "Love Me Tender"...

Svake godine veliki broj fanova kralja rokenrola okupi se 16. avgusta u Memfisu da bi odali poštu pjevaču koji je preminuo 1977. godine.

- Ovo je nevjerovatna godina za rok muziku - rekao je muzički producent Ernest Džodžensen.

Kako bi obilježili godišnjicu smrti Elvisa Prislija, Džodžensen i njegov tim napravili su set od pet diskova pod nazivom "Young Man With the Big Beat".

Set neće uključivati samo pet diskova, već i knjigu od 80 stranica koja nudi uvid u hronologiju života legende rokenrola. U knjizi će se naći Prislijeve fotografije, razglednice, pisma obožavalaca, naslovne stranice časopisa i ostale stvari koje podsjećaju na njega.

Na prva dva diska naći će se muzika sa debitantskog albuma velikog umjetnika "Elvis Prisli" i sljedećeg "Elvis". Na ova dva albuma, koja su izašla 1956. godine, nalaze se neke od njegovih najpoznatijih pjesama, kao što su "Heartbreak Hotel", "Blue Suede Shoes", "Don't Ve Cruel", "Hound Dog", "Love Me Tender" i mnoge druge. Ova dva albuma prodata su u 800.000 primjeraka u godini kada su izašli. Na trećem disku iz ovog seta biće stavljene rijetke pjesme sa živih nastupa, dok će se na četvrtom naći pjesme sa njegovih prvih snimanja u januaru i februaru 1956. godine, na kojima je Prisli uradio 12 pjesama. Peti disk uključuje intervjue i dva segmenta Prislijevog rijetkog monologa "The Truth About Me".

Kolekcija od pet diskova u prodaji će biti od 27. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana