Navratilova mora da plati tri miliona dolara

Glas Srpske
Navratilova mora da plati tri miliona dolara

Nekadašnja teniska zvijezda Martina Navratilova poslije dvogodišnjeg povlačenja po sudovima prema dogovoru bivšoj djevojci, 57-godišnjoj Toni Lejton, isplatiće tri miliona američkih dolara za ćutanje.

Toni, koja je zbog Navratilove svojevremeno napustila supruga Džeferija Lamberta, Martininog računovođu, prijetila je da će javnosti otkriti sav njihov prljavi veš, a usput je i tužila bivšu teniserku za "emocionalnu, mentalnu i psihičku traumu koju je doživjela zbog nenajavljenog prekida".

- Ima puno kostura u Martininom ormaru. Zapravo, ima ih puno skladište i znam za sve njih - rekla je još 2008. godine Toni, ljuta što ju je u januaru te godine, poslije osam godina veze, Navratilova ostavila i izbacila iz njihovog doma na Floridi. Sudska bitka između Navratilove i Lejtonove se vodila oko četiri kuće, nekoliko automobila, kolekcije umjetničkih djela, broda te prihvatilišta za životinje.

Martina i Toni su se 2000. godine vjenčale u Nju Hempširu, jer je ondje bilo dozvoljeno sklapanje gej brakova, ali su većinu zajedničkog života provele na Floridi, gdje se gej brakovi ne priznaju. Budući da je ove godine Navratilova objavila da vodi bitku sa rakom dojke, mnogi smatraju da bi to mogao biti razlog zašto je odlučila da se nagoditi sa Lejton, jer je dvogodišnje povlačenje po sudovima sa bivšom djevojkom izazivalo puno stresa. Martinin ljekar kaže da oporavak teniske legende od raka teče dobro.

Ovo nije prvi put da Navratilova "plaća račun" poslije prekida veze. Kada je 1991. godine prekinula svoju osmogodišnju vezu isplatila je Tudi Nelson 3,5 miliona američkih dolara. Nelsonova je o Navratilovoj napisala i dvije knjige, "Love Match: Nelson vs. Navratilova" objavljenu 1993. godine te "Choices: My JourneyAfter leaving My Husband for Martina and a Lesbian Life", objavljenu 1996. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana