Navijač Staridža nazvao majmunom

Glas Srpske
Navijač Staridža nazvao majmunom

Fudbalski klub Čelzi pokrenuo je istragu nakon što je dobio žalbu da je jedan od navijača "plavih", nazvao napadača Danijela Staridža "majmunom".

Pritužba je stigla od neimenovanog navijača kluba koji tvrdi da je jedan od navijača Čelzija iz VIP lože, rezervisane za sponzore i njihove prijatelje, za vrijeme utakmice Lige šampiona protiv Genka nazvao Staridža majmunom, malo prije nego što je ovaj trebalo da uđe u igru. "Daildž Mail" navodi da je neimenovani navijač uzviknuo sljedeće:

 - Vidi! Uvode majmuna u igru.

Navijač, koji je sjedio u istom sektoru kao i čovjek koji je rasistički vrijeđao Staridža, poslao je pritužbu elektronskom poštom izvršnom direktoru Čelzija Ronu Gurlaju. U njoj se takođe dodaje da je "navijač" učestvovao u pjesmi koja rasistički vrijeđa i Antona Ferdinanda, kojeg je nekoliko dana ranije, navodno, odbrambeni igrač Čelzija, Džon Teri, zlostavljao na rasnoj osnovi.

- Dobili smo novu žalbu od navijača koju vrlo ozbiljno shvatamo. Već sprovodimo istragu zajedno sa našim osiguranjem kluba, u koju će se vrlo vjerovatno uključiti i policija. Nećemo tolerisati nikakve vrste rasizma i želimo potaknuti navijače da pomognu u identifikaciji osobe odgovorne za rasizam na stadionu - rekao je portparol Čelzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana