Naomi Kembel gubi kosu

Agencije
Naomi Kembel gubi kosu

Najnovije fotografije slavnog supermodela Naomi Kembel potpuno su šokirale javnost, jer manekenka ima izražena "ostrva" bez kose na glavi. Navodno je taj problem rezultat višegodišnjeg nošenja teških umetaka i maltretiranja kose.

Fotografije snimljene prilikom fotografisanja modne kampanje Denis Baso u Njujorku otkrile su da jedna od najljepših žena svijeta iz nekog razloga gubi kosu. U trenutku kada je stilista namještao odjeću na Naominom tijelu pomjerivši njenu kosu u stranu, uočena je zastrašujuća ćelavost na njenoj glavi.

Stručnjaci vjeruju da je kosu izgubila zbog nošenja umetaka iako ne isključuju ni neki oblik hormonskog poremećaja. Ona se sada najčešće pojavljuje sa perikom, zbog koje, iako joj omogućava često eksperimentisanje sa frizurama, sigurno nije srećna.

Ova prelijepa žena je karipsko-kineskog porijekla, a u svijetu mode nosi nadimak Crna pantera. Rođena je početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka u londonskoj četvrti Strithem, a odrasla je samo sa majkom bez oca.

Godine 1980. primljena je u prestižnu londonsku školu baleta, a uz to je pohađala i londonsku glumačku akademiju. Karijeru je započela već sa sedam godina kada je glumila učenicu u video-spotu Boba Marlija za pjesmu "Da li je ovo ljubav?".

Svijet mode otkrio ju je kada je imala petnaest godina. U aprilu 1986. pojavila se na naslovnoj strani magazina "El" zamijenivši model koji je otkazao snimanje. U aprilu 1988. godine pojavila se u pariskom "Vogu" kao prvi crni model na naslovnoj strani.

Vrhunac karijere doživjela je ranih devedesetih kada je zajedno sa Klaudijom Šifer i Sindi Kraford bila jedan od najpoznatijih i najplaćenijih modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana