Namagarčila bogate Njujorčane i zarađuje iz zatvora: Poslije serije na Netfliksu, ima novi projekat

B92
Foto: profimedia

Ana Sorokin, poznatija kao Ana Delvi, debitovaće u svijetu umjetnosti ovog aprila. Kao što je poznato, ona u Njujorku služi zatvorsku kaznu zbog prevare od više od 200.000 dolara, i namjerava da pokaže svoje nove crteže početkom sljedećeg mjeseca, ali se još uvijek ne zna gdje.

Ana, koja se svojevremeno predstavljala kao bogata nasljednica koja pokušava da prikupi sredstva i otvori ekskluzivnu umjetničku galeriju, radove je naslikala u pritvorskoj jedinici ICE, gde čeka deportaciju u Njemačku.

"Smatrao bih njen stil svojevrsnim ukrštanjem modnih skica i satiričnih stripova. Ona ima intrigantan stil, ali važniji su ovde nematerijalni kvaliteti koje ona donosi na sto – a to je da su ljudi jednostavno fascinirani njome", rekao je Kris Martin, predstavnik Delvijeve.  Martin je za ART Njujs rekao da se nada da će Ana Delvi imati 20 crteža spremnih za svoju samostalnu izložbu u aprilu. Svaki će se prodati za oko 10.000 dolara, rekao je.

Inače, u toku je izložba "Fri Ana Delvi" na kojoj se prikupljaju sredstva za njenu pravnu borbu. Ona je takođe bila tema Nefliksove mini-serije "Inventing Ana" ranije ove godine.

Ana Delvi je jedna od dve osobe koje predstavlja Founders Art Klub, a druga je takođe poznati svjetski prevarant: Alfredo Martinez. Martinez je osuđen na 21 mjesec zatvorske kazne, počevši od 2002. godine, zbog izrade falsifikata Žan-Mišel Baskijata koje je napravio i prodao istaknutim kolekcionarima za više od 100.000 dolara.

"Dok je Alfredo bio u zatvoru, stvarao je umjetnost i prodavao", rekao je Martin.

Djelo koje je Martinez napravio u zatvoru, "Zatvorski crtež (pištolj)" iz 2004. godine trenutno se nalazi u kolekciji Muzeja moderne umjetnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana