Najveće svađalice rokenrola

Glas Srpske
Najveće svađalice rokenrola

Kako svađe u svijetu rokenrola nisu rijetkost, magazin "Rolingston" sastavio je listu najvećih rok svađalica, a prvim mjestom suvereno "vladaju" Mik Džeger i Kit Ričards iz sastava "Rolingstons" koji su zajedno u bendu od 1961. godine, ali su dosta vješto krili svoje svađe sve dok se nije pojavila knjiga sa Kitovim memoarima pod nazivom "Life".

- Početkom osamdesetih godina Mik je postao nepodnošljiv. Volio sam ga, ali već 20 godina nisam ušao u njegovu garderobu. Ponekad pomislim da mi nedostaje moj prijatelj i pitam se gdje je nestao - naveo je čuveni gitarista u knjizi.

- Ne možete očekivati da vaši odnosi budu stalno isti. Mislim da su naše razlike kao porodične prepirke. Ako vičem i vrištim na njega, to je zato što niko drugi nije imao hrabrosti da to uradi ili oni nisu plaćeni da to rade. Nadam se da Mik razumije da sam prijatelj koji pokušava da ga dovede u red - objasnio je Kit.

Na drugom mjestu su Pol Sajmon i Art Garfankl zbog svađe iz polovine osamdesetih godina kada je Sajmon izbrisao Artove vokale sa pjesama koje su trebale da budu objavljene povodom ponovnog okupljanja. Poslije verbalnog provociranja prilikom ulaska ove dvojice muzičara u "Kuću slavnih", 2003. godine su odlučili da naprave zajedničku turneju. Treće mjesto zauzeo je sastav "Aerosmit" odnosno problematični frontmen Stiven Tajler koji je, pored problema sa zavisnošću, iznervirao gitaristu Džoa Perija kada se prijavio za sudiju u rijalitiju "Američki idol".

Lista svađalica

1. Mik Džeger i Kit Ričards - "The Rolling Stones"

2. Pol Sajmon i Art Garfankl - "Simon & Garfunkel"

3. Stiven Tajler i Džo Peri - "Aerosmith"

4. Pit Taunsent i Rodžer Doltri - "The Who"

5. Rej i Dejv Dejvis - "The Kiks"

6. Džon Lenon, Pol Makartni i Džordž Harison - "The Beatles"

7. Dejvid Gilmor i Rodžer Voters - "Pink Floyd"

8. Dan i Fil Everli - "The Everly Brothers"

9. Lijam i Noel Galager - "Oasis"

10. Aksel Rouz i Sleš - "Guns N’ Roses"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana