Najskandaloznije žene svijeta Keopatra VII i Ledi Godiva

Glas Srpske
Najskandaloznije žene svijeta Keopatra VII i Ledi Godiva

Skandali u svijetu kako danas, tako i u prošlom vijeku, pokazali su se kao najbolji pokretači uspješne karijere. Naslovnice novina širom svijeta popunjavaju ljubavne afere, pijani ispad ili seks sa predsjednikom. Prema internetskim stranicama, prvo mjesto najskandaloznije žene svijeta zauzela je Kleopatra VII koja je bila jedna od prvih moćnih političarki. Kleopatra je vladala uz svog brata, koji joj je ujedno bio i muž, a proglasila je sebe reinkarnacijom boginje Izide.

Ledi Godiva je od muža, barona od Koventrija, tražila da stanovnicima toga grada ukine ili ba­r smanji porez, što je on uporno odbijao. Na kraju su postigli dogovor da će porez biti ukinut ako gola projaše selom. Nije tačno poznato da li je bila doslovno gola, ali umjetnici su je uvijek prikazivali bez odjeće, pokrivenu samo uvojcima njene duge kose.

Na trećem mjestu nalazi se Jovana Orleanka koja je bila francuska ratnica iz 15. vijeka, a poznata je po neustrašivoj borbi za oslobođenje Francuske od engleske vladavine. Karlo VII je poslije nekoliko uspješnih borbi proglasio za kraljicu.

Na četvrtom mjestu nalazi se Ma Barker
koja je bila opasna luđakinja, a od 1931. do 1935. organizovala je  oko stotinu pljački banaka, otmica i ubistava.

Boni Parker je sa svojim ljubavnikom pljačkala i ubijala, a mediji su je opisivali kao drsku i seksi. Naslovnice novina popunjavala je i Monika Levinski, nasmijana stažistkinja iz Bijele kuće, koja je uspješno redefinisala pojam "seksualni odnos". Zaslužna je i za odlazak predsjednika Klintona, kao i ludovanje njegove supruge Hilari. Lindzi Lohan se pojavila na hiljadama naslovnica poznatih časopisa koji su bili oduševljeni njenim nevinim izgledom. Kasnije se Lohan pretvorila u predmet tračeva, postala je zavisna od kokaina i alkohola, što joj je i upropastilo karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana