Najljepša udata mama Srbije: Srećan brak je recept za ljepotu

Novosti.rs
Najljepša udata mama Srbije: Srećan brak je recept za ljepotu

Oduvek sam željela da budem majka troje djece, porodica mi je na prvom mjestu. Moji roditelji su 30 godina u braku i prirodno je da to što gledate u kući, želite i vama da se desi – priča za "Novosti" Katarina Lekić, zvanično najljepša udata mama u Srbiji.

Tokom života su joj stalno govorili da se okane košarke i oproba u manekenskim vodama, ali Katarini Lekić je sport bio važniji. Lijepa Šapčanka je loptu spustila tek kada je 2005. godine upisala Filološki fakultet u Beogradu, odsjek za opštu lingvistiku. U braku je godinu i po dana, mama je 14-mjesečne preslatke djevojčice Petre. Dok joj je suprug na radu u inostranstvu, ova dama je napravila malu žensku komunu u Beogradu, gdje živi sa svekrvom i kćerkom. Njihov miran život poremetilo je takmičanje Mrs World Serbia, a Katarina je prošle nedelje proglašena za najljepšu ženu i majku u Srbiji. Nijednog trenutka nije se pokajala što se prijavila za takmičenje.

- Uradila sam to da bih mogla da kažem da ni za čim ne žalim u životu. Sve smo se prijavile zbog druženja, novih iskustava, zabave. Nismo imale velike obaveze pre izbora, a tog dana smo bile na probama. Vežbale smo izlazak na pistu, hod na visokim potpeticama. To je meni bilo baš naporno, jer inače ne nosim štikle - priznaje Katarina.

Finale za Mrs World (najljepšu gospođu svijeta) održava se u maju u Bugarskoj, a naša predstavnica očekuje nova poznanstva i moguće poslovne veze. Želja joj je da predstavi sebe i Srbiju u dobrom svijetlu i uljepša sliku o toj zemlji.

Na kraju razgovora, Katarina je dala i nekoliko savjeta čitateljkama - Najvažnije je da sačuvamo porodicu kao najjači stub društva, da se ne bismo izgubili u ovom ludom vremenu i brzini u kojoj živimo. Dame, ne padajte u kolotečinu i ne zapostavljajte se. Tako ćete sebi postati ružne, a kada ste nezadovoljne, bićete ružne i drugima. Budite svoje, ne ljubomorne i zavidne kao većina srpskih žena - savjetuje Katarina.

- Predstaviću se kao supruga i majka, želim da promovišem žene i porodične vrednosti. Recept za lepotu je srećan brak. Žena koja je zadovoljna isijava iznutra. Ne možete ljude da slažete i kažete da ste srećni, a u stvari ste tužni. Najbitnije je da je u kući sve u redu, tada ste zaista ispunjeni.

Kako je suprug reagovao na vašu pobjedu?

- Rekao mi je: Ti si za mene najlepša, ovo je samo potvrda da si i za druge. Njegova podrška mi mnogo znači.

Planirate li da proširite porodicu?

- Oduvek sam želela da budem majka troje dece, porodica mi je na prvom mestu. Moji roditelji su 30 godina u braku i prirodno je da to što gledate u kući, želite i vama da se desi. Na brak gledam mnogo ozbiljnije od onih koji se venčaju pa se već posle tri meseca razvode. Želim da ga održim tokom čitavog života - naglašava Katarina.

Da li ste očekivali da pobjedite?

- Nisam se nadala, pre mesec dana sam imala jednu ozbiljnu operaciju i bukvalno sam bila na korak do smrti. Kada sam dobila poziv za kasting, samo sam se zahvalila i rekla da ne mogu da dođem jer sam još bila u bolnici. Ipak, organizatori su mi izašli u susret i dozvolili da se pojavim direktno na takmičenju. Sela sam i shvatila da ne želim ništa da propustim u životu. Odlučila sam da ću fizički izdržati i uspela sam.

Katarina ističe da joj je ta operacija promjenila život iz korjena.

- Uvek sam bila pesimista, ali mi je čaša sada polupuna, umesto poluprazna. Čovek stvarno promeni pogled na svet i život kada tako nešto doživi. Stvari zbog kojih smo se nervirali postanu nebitne i bezvredne. Sada svake večeri kada legnem, mislim samo o pozitivnim stvarima, što ranije nije bio slučaj.

Najljepša mama Srbije je na stalnoj relacije Šabac - Beograd, a pored takmičenja u Bugarskoj, ove godine zaokupiće je i mnoge humanitarne akcije i projekti. Takođe, očekuje je i povratak fizičkim aktivnostima koje odlaže od ponedjeljka do ponedjeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana