Najbolja modna izdanja na ovogodišnjoj Met Gali

GS
Dodjela nagrada
Foto: Tanjug | Dodjela nagrada

Met Gala je veliki modni događaj, a slavni su poznati po tome što čuvaju svoje najupečatljivije modne kombinacije za ovaj crveni tepih.

Met Gala 2022 održana je sinoć, a mnoge poznate dame nosile su kreacije svjetski poznatih dizajnera.

Met bal je manifestacija na kojoj se prikupljaju sredstva za Muzej umjetnosti Metropoliten u Njujorku. Svake godine se odabere tema, a od gostiju se očekuje da odaberu odgovarajuću svečanu odjeću.Tema ovogodišnje Met Gala je "U Americi: Antologiji mode", s kodeksom oblačenja koji naglašava pozlaćeni glamur i bijelu kravatu.

Najviše pažnje privukla je TV zvijezda Kim Kardašijan, koja je šetala  crvenim tepihom Met Gale u nezaboravnoj svjetlucavoj haljini koju je Merilin Monro nosila 19. maja 1962. godine na proslavi 45. rođendana tadašnjeg američkog predsednika Džona F. Kenedija.
-Ovo je haljina Merilin Monro. Stara je 60 godina. Imala sam ideju da je obučem i probam. Došli su naoružani stražari sa rukavicama. Probala sam je i nije mi odgovarala. Morala sam da smršam više od sedam kilograma. Bila sam odlučna da je obučem - rekla je Kim Kardašijan.

Glumica Sara Džesika Parker na crvenom tepihu ovogodišnje Met Gale pojavila se u haljini Kristofera Rodžersa.

Manekenka Emili Ratajovski stigla je u vintidž "Versaće" haljini sa perlama iz 1992. godine koji je prvobitno nosila supermodel Jasmin Gauri. 

Bil Ejliš je na crveni tepih došla u recikliranoj "Guči" haljini s korsetom i providnim rukavima od morske pjene.

-Svaki dio haljine napravljen je od "već postojećih materijala", rekla je - ukazujući na ekološki dizajn haljine.

Glumici, supružnici Blejk Lajvli i Rajan Renolds prihvatili su temu ovogodišnje Met Gale. Lajvli se pojavila u blistavoj "Versaće" haljini od perli s velikom bakrenom satenskom mašnom i odgovarajućim rukavicama, a Renolds u je bio klasičnom smokingu.

Kajli Džener je pojavila se u vjenčanici s velom koji joj je prekrivao okrenutu bejzbol kapu. Odjeću je dizajnirao pokojni osnivač Off-Whitea Virdžil Ablo.Samo tri mjeseca nakon rođenja sina, Kajli je pružila potpunu svadbenu energiju na crvenom tepihu Met Gala.

Glumici Luiza Džejobson  nije strana sinoćna tema, jer je glumilau HBO-ovoj seriji "Pozlaćeno doba", koja je premijerno prikazana ranije ove godine.

Kendal Džener nije dovela dečka Devina Bukera na Met Galu, ali je ipak donijela dosta stilske drame. Oduševila je izašavši u potpuno glamuroznom dvodijelnom kompletu.

Sestre Hadid, Bela i Điđi, napustile su tradicionalnu svečanu odjeću Met Gale - Điđi je obukla bordo lakovane pantalone od lateksa pričvršćene na čizme sa šiljastim vrhom i odgovarajući korset. Jednodijelni komad dopunila je masivnim kaputom do poda sa ogromnim rukavima.  Bela je imala sličnu kombinaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana