Najbogatijoj Srpkinji suprug gradi najveću jahtu na svijetu

Agencije
Najbogatijoj Srpkinji suprug gradi najveću jahtu na svijetu

Andrej Meljničenko je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, a čini se da su mu jahte najveća strast pa je ovoga puta riješio da bude vlasnik najveće na svijetu.

Suprug bivše Modelsice Sandre trenutno pravi najveću jahtu na svijetu, koja će biti dugačka 143 metra i imaće tri jarbola viša od Big Bena u Londonu, osam paluba, a na njoj će biti i najveći komad zakrivljenog stakla od 20 kvadratnih metara. Izgradnja ovog plovila će ga koštati više od 400 miliona dolara. Zanimljivo je da će veći dio novca povratiti od licenciranja tehnologije koja je korišćena za izgradnju.

Meljničenko će i ovu jahtu nazvati „A" kako bi bila uvijek prva na brodskim registrima.

"Ovaj projekat predstavlja veliki finansijski rizik za njega, jer je morao da plati mnoga istraživanja kako bi vidio da li može da ostvari svoju viziju. Ali on je čovjek koji uvijek pomjera granice i voli da izaziva industrije sa kojima radi da razmišljaju izvan okvira kako bi postigao nešto novo, uzbudljivo i lijepo", rekao je Meljničenkov portparol.

Dok se ne izgradi nova jahta Meljničenkovi će uživati u prvoj jahti koja je nešto skromnija i vredi samo 300 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana