Naftaš iz Londona bivšoj supruzi mora da plati 583 miliona dolara

Srna
Naftaš iz Londona bivšoj supruzi mora da plati 583 miliona dolara

Londonski trgovac naftom moraće bivšoj supruzi da plati 583 miliona dolara ili 41,5 odsto svog bogatstva, u jednoj od najvećih brakorazvodnih parnica u istoriji Engleske.

Šezdesetjednogodišnjak, čiji identitet nije objavljen, upoznao je 44-godišnju suprugu 1989. u Moskvi gdje je studirala, a vjenčali su se četiri godine kasnije, stoji u dokumentima suda u Londonu.


Muškarac rođen na Kavkazu zaradio je ogromno bogatstvo u ruskom energetskom sektoru, prodavši 2012. udio u svojoj kompaniji za 1,37 milijardi dolara. Njegova supruga porijeklom iz Istočne Evrope koja je u braku bila domaćica, postala je britanska državljanka 2000. i podizala dvoje djece u Sariju južno od Londona.

Ona je rekla da je suprugova imovina vrijedna više od milijarde dolara "stečena u dugom braku uz jednak doprinos obije strane bogatstvu porodice", stoji u presudi.

Sudija je u sklopu nagodbe ženi dodjelio i luksuzni automobil Aston Martin vrijedan 300.000 funti kao i zbirku moderne umjetnosti procjenjenu na 90 miliona funti, prenosi klix.ba.

Bivši muž, koji ima doživotnu dozvolu boravka u Britaniji, nije osporavao odluku suda, ali je tvrdio da je ipak više od bivše supruge doprinio porodičnom bogatstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana