Nadal se boji mraka

Glas Srpske
Nadal se boji mraka

Španski teniser Rafael Nadal ima brojnu porodicu koja je ostavila veliki trag u sportu. Stric Toni mu je trener, drugi stric Mihel Anhel sada je pomoćni trener Fudbalskog kluba Majorka, dok je tokom igračke karijere igrao za Barselonu i reprezentaciju Španije.

Ma koliko djelovao nedodirljivo na terenu, sjajni teniser ima dosta strahova, njemu bliske osobe otkrile su čega se boji. Rafa je teško podnio razvod roditelja 2009. godine i bio je očajan, iako to nije pokazivao u javnosti. Njegova mama Ana Marija kaže da je Rafa veoma emotivna osoba, da je nesiguran van terena i da ima neke strahove koji zapanjuju ljude koji ga poznaju sa terena.

- Boji se mraka, uvijek spava sa upaljenim svjetlom ili televizorom. Kada grmi i sijeva, kao mali se sakrivao pod ćebe, ostao je strah, nikome ne da da napusti kuću kada se čuje grmljavina - izjavila je Nadalova majka, koja je dodala:

- Uvijek vozi oprezno, nikada ne pretiče na putu i ne trka se. Kada idem do Palme iz našeg Manakora, što je sat vremena vožnje, uvijek me preklinje da budem oprezna.

Ona je i otkrila da je sin u stanju da je pozove uveče iz restorana i po nekoliko puta da bi je podsjetio da ugasi vatru u kaminu.

Njegova mlađa sestra Marija Izabel kaže da je Rafa pažljiv, da se nikada nije ponašao prema njoj grubo, da neki put ne smije da mu kaže šta ga muči da ga ne bi uznemiravala pred meč.

- Ponekad je kao uplašena mačka, ali je najbolji brat na svijetu. Znate kako šikaniraju i guraju mlađe sestre u stranu, ali on je sušta suprotnost. Uvijek me je pozivao da izađem sa njegovim društvom iako sam pet godina mlađa - kazala je Marija Izabel.

Rafa nikada ne roni, niti se skija ako ne vidi dno.

- Uvijek priča da će kupiti brod, ali je vrlo oprezan. Nikada ne skače sa stijene u vodu, iako je to većini njegovih drugova omiljena zabava - rekla je na kraju Rafina sestra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana