Nacionalizam u Hrvatskoj stalno prisutan

Glas Srpske
Nacionalizam u Hrvatskoj stalno prisutan

ZAGREB - Predsjednik Srpskog demokratskog foruma u Hrvatskoj Veljko Džakula smatra da je najnoviji grafit u centru Zagreba "Srbe na vrbe" posljedica nacionalističke politike koja je cijelo vrijeme prisutna u Hrvatskoj.

- Nedavni postupak hrvatskog premijera Jadranke Kosor u Kninu, kada je pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača koji se nalaze u Haškom tribunalu i imaju nepravosnažnu presudu za ratne zločine, etničko čišćenje i udruženi zločinački poduhvat, samo je ohrabrio nacionalističke tokove da ponovo dignu glavu u Hrvatskoj - rekao je Džakula agencijama, komentarišući pomenuti grafit.

On je istakao da Kosorova ne vodi ispravnu politiku, ali da ima koalicionog partnera koji prati tu politiku.

- Hrvatska treba početi da se javno distancira od teškog nacionalizma, isključivosti i reći da je u "Oluji" izvršen zločin i etničko čišćenje Srba - zaključio je Džakula.

Predsjednik Srpske narodne stranke u Hrvatskoj Milan Rodić poručio je da hrvatske vlasti moraju pod hitno da uklone grafit u centru Zagreba - "Srbe na vrbe", ističući da takvi natpisi podstiču mržnju prema Srbima i da to nikako ne ide u korist Hrvatske, koja je na pragu ulaska u EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana