Na krunisanju sve oči uprte u Kejt: Ovako je odala počast princezi Dajani

GS
Foto: Tanjug/AP

Na krunisanju kralja Čarlsa III svi su gledali u princezu Kejt Midlton.

Za Veliku Britaniju danas je istorijski dan.  Ceremonija je inače bila nešto skromnija nego inače i prisustvovalo joj je oko 2.000 ljudi.

Prisustvovali su princ Vilijam i Ketrin, princ i princeza od Velsa, kao i dvoje kraljeve braće i sestara, Ana, kraljevska princeza i Edvard, vojvoda od Edinburga. Nakon mnogo spekulacija, princ Hari je prisustvovao, ali njegova supruga Megan nije.

Tom prilikom sve oči bile su uprte u princezu od Velsa, Kejt Midlton, Ona je obukla kreaciju svog omiljenog dizajnera, Aleksandra Mekvina od svilenog krepa boje slonovače sa srebrnim polugama i vezom od konca s motivima četiri matične nacije - englesku ružu, škotski čičak, velški narcis i irsku djetelinu.


Takođe, princeza od Velsa odala je počast pokojnoj princezi Dajani noseći njene biserne i dijamantske minđuše, kao i ogrlicu  Džordža VI.

Ogrlica je izrađena 1950. godine na zahtJev kralja Džordža VI za njegovu ćerku, princezu Elizabetu. Osim toga, Kejt je na glavu stavila tijaru sa srebrnim polugama, kristalima i trodimenzionalnim vezom od lišća koju su izradili Džes Kolet i Aleksander Mekvin, prenosi Mondo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana