Na Freš vejvu do zore plesalo 14.000 posjetilaca

Cvija Mrkonjić
Na Freš vejvu do zore plesalo 14.000 posjetilaca

Banjaluka - Četvrti po redu "Freš vejv festival" okupio je 14.000 ljudi koji su sva tri festivalska dana do jutra plesali uz Rodžera Sančeza, "Bitšejkerse", "Beng la deks", Tomkrafta i druga fantastična di-džej imena.

Festival, koji se održavao na banjalučkoj tvrđavi "Kastel", zatvoren je u subotu uveče, a mnogobrojna publika sa svih strana potvrdila je zašto "Freš vejv" važi za najveći festival elektronske muzike u BiH, ali i da zaslužuje plasman u top pet festivala regiona.

Najviše energije na stejdž, koji ni najmanje nije zaostajao za svjetskim festivalskim scenama, donio je Rodžer Sančez, koji je nastupao posljednjeg dana festivala.

- Osjećam se odlično. Ono zbog čega je najbolje biti di-džej je to što je to čista zabava - rekao je Tomkraft, koji je takođe nastupao u subotu.

U petak su, između ostalog, nastupali grčki duo "Beng la deks" i dobro poznati dvojac iz Srbije "Bitšejkers", koji su izazvali ogromno oduševljenje ljubitelja elektronskog zvuka.

- Nisam ništa znao o ovom festivalu, koji je sjajan, publika je dobra i puna energije - rekao je jedan od članova "Beng la deksa", kojima je ovo bio prvi nastup u BiH.

Član "Bitšejkersa" Igor Gojković istakao je da je i ove godine atmosfera bila fenomenalna i da su mladi počeli skakati i plesati čim su izašli na binu.

Organizovanje festivala na dijelu "Kastela", koji do sada nije bio uobičajen za festivale i koncerte, pokazao se kao pun pogodak. Na jednom dijelu tvrđave bio je smješten i "Enerdži stejdž", koji je svemu dao posebnu draž, pa su se mnogi Banjalučani osjećali kao u drugom gradu.

- Nastojaćemo i sljedeće godine da napravimo vrhunski festival, ove godine je definitivno najveća posjećenost - rekao je portparol festivala Vladan Ostojić, koji je izrazio veliku zahvalnost "Banjalučkoj pivari" za ogromnu podršku.

PR pivare Milka Stanivuković rekla je da su zajedno sa ekipom "Freš vejva" pokazali da zajedno mogu promovisati Banjaluku na najbolji mogući način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana