MTV Video Music Awards: Prestižna dodjela i kreativne kreacije

GS
MTV Video Music Awards: Prestižna dodjela i kreativne kreacije
Foto: Tviter | MTV Video Music Awards: Prestižna dodjela i kreativne kreacije

MTV Video Music Awards američka je muzička nagrada koju MTV dodjeljuje od 1984. Zajedno s MTV Europe Music Awards, to je najvažnija međunarodna ceremonija dodjele nagrada za MTV.

Manifestacija traje oko tri sata i odvija se krajem augusta ili početkom septembra.

Sinoć je održana dodjela VMA nagrada, gdje su prisustvovale brojne svjetske zvijezde. Ono što je svima uvijek u centru pažnje jesu kreacije zvijezda na novom izdanju VMA-a. 

Za razliku od brojnih drugih ceremonija, ova je ispraćena uz jednostavne kombinacije. Nezaboravna kreacija mnogima će ostati u sjećanju, od prije nekoliko godina, kada je Lejdi Gaga bila ‘obučena’ u žive komade mesa, što je mnoge zgrozilo.

Izdvojili smo neke od kombinacija sa prestižne dodjele.

Niki Minaž, slavna reperka, svoju bujnu figuru istaknula je u rozoj haljini. Osvojila je nagradu Video Vangard na MTV Video Music Awards.

 

Douv Kameron osvojila je nagradu za najboljeg novog umjetnika na MTV Video Music Awards. Nastupila je i tokom predpriredbe ranije te noći.

 

Bed Bani osvojio je nagradu za Umjetnika godine i nastupio uživo sa svog koncerta Yankee stadiona na MTV Video Music Awards.

Maneskin je ušao u istoriju na dodjeli MTV Video Music Awards 2022. Rok grupa je postala prvi italijanski bend koji je osvojio ovu svjetsku nagradu za najbolji alternativni video s pjesmom ‘I wanna be your slaver’.

 

Lizo, američka pjevačica i tekstopisac, pojavila se u neobičnoj kreaciji.  Naime, crna velika haljina, neobičnog materijala učinila je da Lizo bude zapamćena na ovoj dodjeli kao jedna od unikatnijih.

 

Djevojke iz grupe ‘Blek pink’ pojavile su se u jednostavnim crnim kombinacijama. Osvojile su nagradu za najbolju Metavers izvedbu za "The Virtual" na MTV VMA 2022. To je njihova druga pobjeda VMA nakon pobjede na Pjesmi ljeta 2020.

 

Zanosna Anita pojavila se u atraktivnoj crvenoj haljini i mnoge ostavila bez daha. Anita je priredila izvedbu svog velikog hita ‘Envolver’ u prozirnom crvenom kombinezonu.

Sabrina Karpenter na velikoj dodjeli nosila je jednostavnu cvijetnu usku haljinu koja je pratila njenu liniju tijela.

 

Tejlor Svift uvijek glamurozna na važnim događajima, pa je tako i ovaj put zablistala u kratkoj srebrenoj haljini koja je mnoge oduševila. Osvojila je nagradu Video of the year na VMA,  te je objavila datum izlaska svog novog albuma.

 

Lil Nas Iks oduševio je neobičnom kreacijom, te ostaće upamćen kao izvođač sa jedinstvenim kreacijama.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana