Modni spektakl očarao Banjalučane

Mirna Pijetlović
Modni spektakl očarao Banjalučane

Bajke zaista postoje. Dokazala je to banjalučka kreatorka Amela Gazić, vlasnica modnog studija i Udruženja "Sestre", koja je za svoje Banjalučane i drage goste u četvrtak uveče priredila istinski modni spektakl u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Performansi prelijepih Amelinih "Pepeljuga", unikatna šminka majstora transformacije Stefana Subotića, jedinstvene frizure Olje Šobota i svečane haljine inspirisane baroknim vremenima, ostavili su prisutne ljubitelje mode bez daha i veliki trud cjelokupnog kreativnog tima nagradili gromoglasnim aplauzom.

Amela je reviju posvetila svom gradu i lijepoj ženi po kojoj je Banjaluka prepoznatljiva. Tokom prvog dijela modne bajke predstavljeni su modeli posvećeni poslovnoj ženi, dok je drugi dio revije bio rezervisan za modele koje je kreirala Gazićeva.

Scena je simbolisala ideju revije, četiri godišnja doba, a u skladu s tim, organizatori su publiku prošetali kroz pomno osmišljene priče u vezi sa proljećem, ljetom, jeseni i zimom. Tako su bile obučene i našminkane manekenke, koje su svojom harizmom udahnule umjetničku notu u predstavljanje kolekcije.

Boje Amelinih haljina bile su pomno prilagođene svakom godišnjem dobu, kao i njihova šminka i dodaci. Tako je proljeće predstavljeno kroz blage boje i cvijeće u kosi, odlična šminka i jarke boje predstavile su ljeto, jesen je zablistala u narandžastim, smeđim i bordo tonovima sa lišćem i grožđem u kosi, a zima je osvanula u crnim i bijelim kreacijama sa snijegom i ledenicama u kosi manekenki.

Poslije revije u prostorijama restorana "Royal plaza" u Banjaluci organizovan je after parti. Ono što je interesantno da su reviji prisustvovale brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života RS i BiH, a poseban utisak na sve prisutne je izazvalo prisustvo srpskog glumca Sergeja Trifunovića, koji se sa gostima družio i slikao na zabavi organizovanoj u čast rođendana Gazićeve.

- Nisam očekivala ovoliku količinu emotivnosti i suza radosnica. Prezadovoljna sam reakcijom publike, a veliku zahvalnost dugujem mojim djevojkama koje su odlično iznijele reviju i uradile performans. Bajka nije gotova, nastavlja se i dalje, jer već pripremamo novi projekat - najavila je na kraju Amela Gazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana