Modna kolekcija za savršenu političarku

Glas Srpske
Modna kolekcija za savršenu političarku

Atraktivna, senzualna Brazilka Izabeli Fontana je najljepša žena iz svijeta politike. Nju je tako predstavila američka dizajnerka Dona Karan, kao model i zaštitno lice kampanje za jesen - zimu 2011/2012.

"Žena u pokretu, dama za sve" - tako se mogu protumačiti atraktivne slike i kampanja za predstojeću sezonu. Na fotografijama za novu kolekciju Done Karan Fontana obilazi sud na Menhetnu, službene prostorije, drži konferenciju za novinare, vozi se limuzinom poslije napornog radnog dana. Kolekcija odiše dobro poznatim sofisticiranim stilom. Forma je svedena, prati i ističe ženstvenu siluetu, a boje su sive i u tonovima zemlje i pijeska.

- Željela sam da napravim modele za ženu koja čim uđe u prostoriju dominira njom na onaj najljepši ženski, intrigantan, zavodljiv, a ujedno i nježan način - rekla je kreatorka.

Ova kolekcija i način na koji je predstavljena mogu biti pravi modni vodič za mnoge dame u politici.

Modni kritičari upozoravaju da ukoliko političarke žele da postanu uspješne, zapažene i cijenjene, trebalo bi da paze na svoj lični izgled, jer prvi utisak donosi uspjeh.

- U neverbalnoj komunikaciji odjeća je na drugom mjestu po važnosti, jer komuniciramo odjećom i taj jezik je mnogo snažniji od verbalnog - tvrde modni kritičari.

Ipak, mnoge dame u politici se rijetko kad pridržavaju ovih preporuka. Lidija Vukićević, poslanik Srpske radikalne stranke u Narodnoj skupštini Srbije, veoma često u Skupštinu dolazi odjevena kao za večernji izlazak. Njena koleginica iz stranke Nataša Jovanović nerijetko u Skupštinu dolazi u prešarenim tonovima.

 - Premijer Hrvatske Jadranka Kosor, prema mišljenju modnih kritičara, nosi neprikladne kostime i odijela.

- Dobro bi bilo da izbjegava suknje na nabore koji je proširuju pa djeluje kao da ima na sebi donji dio slavonske nošnje, dok je kratki sakoi režu u struku - ocijenili su nedavno modni kritičari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana