Mitrović prodaje Sorošu dionice Pinka

Glas Srpske
Mitrović prodaje Sorošu dionice Pinka

Sa željom da svoje ružičasto carstvo dovede do prijeko potrebne stabilnosti, unaprijedi poslovanje i dobije jakog strateškog partnera, Željko Mitrović je odlučio da dio TV "Pink" proda kablovskom operateru SBB, čiji je vlasnik Džordž Soroš, pišu srpski mediji.

- Proteklih dana Mitrović se sastao sa čelnim ljudima SBB-a, koji su zainteresovani da otkupe udio u njegovoj firmi, s tim da bi on i dalje ostao većinski vlasnik. Taj dogovor odgovara objema stranama, pa će vjerovatno taj ugovor ubrzo biti potpisan - kaže neimenovani izvor.

Dodaje da se, s obzirom na to da Željko ima velika potraživanja, koja ne može da naplati od klijenata, na ovakav korak odlučio zbog jačanja svoje imperije, koja je u posljednjih dvanaest mjeseci zapala u krizu.

- Opšte je poznata činjenica da je kablovski operater izuzetno jak i moćan na našim prostorima, pa je ovo logičan potez Mitrovića, koji je odlučio da mu upravo SBB bude strateški partner u daljoj budućnosti. On je odlučan u namjeri da "Pink" ima lidersku poziciju među komercijalnim televizijama, a i SBB ima jak interes u ovoj transakciji - tvrdi izvor.

Novom jesenjom programskom šemom ružičasta televizija je pokrenula preko dvadesetak novih projekata, uključujući nove serije i šou programe, za koje je izdvojen veliki novac, jer ih je "Pink" radio u sopstvenoj produkciji.

Pošto će "Pink" od SBB-a sigurno dobiti znatnu finansijsku injekciju, nema sumnje da će se Mitroviću isplatiti ulaganja, a i Sorošova firma će svakako biti na dobitku. O pomenutim poslovima do sada se ni Mitrović, ni nadležni u SBB-u nisu u javnosti oglašavali.

Džordž Soroš je mađarski Jevrej rođen 1930. u Budimpešti, a obogatio se berzanskim spekulacijama. Zanimljivo je da se njegov kapital, kako su mediji objavili sredinom avgusta, od početka svjetske ekonomske krize 2008, koja je pogodila mnoge bjelosvjetske bogataše, uvećao za čak deset milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana