Mitrović: Ovo je otimačina srpske imovine

Glas Srpske
Mitrović: Ovo je otimačina srpske imovine

Vlasnik TV Pink, Željko Mitrović, koji je u srijedu najavio da sa svojih televizija u pet država sklanja reklame za hrvatski turizam, te sve hrvatske usluge i proizvode, na taj potez se odlučio, jer je hrvatska carina objavila aukciju za prodaju njegove luksuzne jahte.

- Ovo je klasična otimačina srpske imovine, koju čak ni pet najboljih hrvatskih advokata ne može da objasni. U istom statusu u kom je moja jahta nalazi se na hiljade brodova, koji takođe koriste hrvatsku posadu. Ti zakoni su u Hrvatskoj doneseni da bi se spriječila zloupotreba "crnog čartera". Postoji osnovana sumnja da se radi o akciji čiji je cilj da se oteta srpska imovina jeftino proda nekom hrvatskom tajkunu - naglašava Mitrović.

Dodaje da mu se niko do sada nije obratio s hrvatske strane. - Niko ni od vlasti ni od Ministarstva turizma. S obzirom na to koliko je vlast u Zagrebu bahata, to i ne očekujem. Ovo je stvar principa, a ja idem do kraja jer sam zaista pogođen bezakonjem i nepoštenjem vlasti u Zagrebu i ovo je stvar principa - rekao je vlasnik Mitrović.

Dodao je da je mnoge prijatelje i poslovne partnere već pozvao i objasnio im u čemu je problem.

- Ja se u Hrvatsku dok je Jadranka Kosor na vlasti više ne vraćam - rekao je Mitrović.

Kako je dodao, neće odustati i preduzeće sve što je dozvoljeno kako bi se istina o postupanju hrvatskih vlasti prema njemu probila u svijet. Njegova iskustva sigurno neće biti pozitivna za hrvatski turizam, a ni za strane investitore koje premijerka Kosor uporno priziva. 

- Osjećam se izigranim. Namjerno su mi htjeli smjestiti - kaže Mitrović.

Mitrović je ostao bez jahte kada je iz Crne Gore uplovio u hrvatsko more, a na jahti koja je u vlasništvu kompanije sa Gibraltara, u kojoj je Mitrović većinski vlasnik, bio je skiper zaposlen u hrvatskoj firmi, što po hrvatskim zakonima, navodno nije dozvoljeno.

Mitrovićev advokat Mladen Dragičević objasnio je kako u slučaju oduzimanja jahte postoje nelogičnosti za koje se teško može naći opravdanja u hrvatskim zakonima, te da se do sada nije desio još jedan takav slučaj da je strancu oduzeto plovilo te odrezana tako "drakonska kazna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana