Mitrović dobio spor protiv Hrvatske

Glas Srpske
Mitrović dobio spor protiv Hrvatske

Advokatski tim Željka Mitrovića, vlasnika TV "Pink", dobio je od suda u Dubrovniku privremenu mjeru zabrane prodaje njegove jahte "El Bosco".

Prije nekoliko dana Mitrović je boravio u Dubrovniku i zajedno sa advokatom Nevenom Cirkvenijem predao obimnu dokumentaciju i zatražio privremenu mjeru. Sud u Dubrovniku je u roku presudio u njegovu korist zbog kršenja procedure i zakona od strane Uprave carina.

Mitrovićev novoangažovani advokat Neven Cirkveni tvrdi da su tužbu podnijeli zbog nezakonitog postupanja carinarnice, odnosno grubih proceduralnih propusta pri oduzimanju Mitrovićeve jahte " El Bosco V".

- Carinarnica u Dubrovniku nije donijela rješenje o izvršenju, što je bila dužna prije samog oglašavanja prodaje broda, pa i njegovog oduzimanja. To nije učinjeno ni pri zapljeni broda, a ni poslije, izdato je samo rješenje o poreskom dugu. Zatražili smo da se stavi privremena mjera zabrane prodaje broda - rekao je advokat Neven Cirkveni.

Željko Mitrović je prezadovoljan ovom odlukom.

- Ovo je pobeda, pobedili smo hrvatsku državu u slučaju moje jahte - oduševljeno je reagovao Mitrović.

On je dodao da je privremena mjera dokazala da su "sud i pravosuđe iznad svake političke igre".

- Takođe sam zadovoljan što su se potvrdili svi moji navodi o kršenju zakona i proceduralnih normi od strane bahatih i arogantnih carinskih tela Republike Hrvatske - zaključio je Mitrović.

Njegova jahta je zaplijenjena u hrvatskim vodama zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu, pa je nakon što nije želio da plati dva miliona evra carine, stavljena na licitaciju.

Mitrović je potom pokrenuo medijski rat protiv Hrvatske, zabranivši reklamiranje hrvatskog turizma na programima "Pink" televizije, a najavio je i blokadu hrvatske muzike i kinematografije u svih pet zemalja u kojima "Pink" ima svoje televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana