Mitar Mirić utajio porez

Agencije
Mitar Mirić utajio porez

Iako se ove godine cijela estrada našla na udaru Poreske uprave Srbije, izgleda da bi prvi mogao da padne Mitar Mirić, jer mu je tokom poreske provjere pronađena neprijavljena nekretnina.

Poznato je da se pjevač proslavio pjevajući “ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine”, a  uskoro bi stvarnost mogla da ga demantuje i uvjeri da se ta parola mijenja ukoliko ne postupa u skladu sa zakonom, pišu srpski mediji.

Naime, kako je Mirić pokušao da sakrije šta je sve stekao tokom karijere i u posljednjoj godini, inspekcija je dobro istražila porijeklo njegove imovine i utvrdila da je nešto ipak utajio.

- Tokom “češljanja” estradnih ličnosti poreznici su Mitru pronašli nekretninu koju je pokušavao da sakrije. Folker je nekoliko sati proveo u razgovoru sa inspektorima, pravdajući se kako živi kao sav normalan svet jer ne zarađuje kao nekad. Međutim, nije mogao da ih prevari. Kad su pregledali cjelokupnu dokumentaciju, nešto im je u svemu tome bilo sumnjivo, pa su krenuli da istražuju dalje, dok nisu došli do rezultata - otkriva izvor i dodaje da Mirić često pjeva na privatnim proslavama, gdje zarađuje dobar bakšiš, koji ne podliježe provjeri.

Čak se i folker jednom prilikom javno hvalio da je prebukiran i da ne zna šta će od tolikog novca.

Srpski mediji pozvali su Mitra, koji se poslije postavljenog pitanja zbunio i počeo da muca.

- U Njemačkoj sam. Šta vam treba sad?! Ma, nije to tako, nemojte to. Spavam, stvarno spavam - rekao je pjevač i prekinuo vezu.

Kada su ga pozvali ponovo poslije sat vremena ponovo sjetio se da kaže kako je poreznicima zaboravio da prijavi porodičnu kuću u BiH.

- Ma, spavam, bre, ženo, nemam ništa. Lepo ti kažem da nemam pojma. Pazi, imam s bratom kuću u BiH, ali ja sam rođen tamo. Možda sam to zaboravio da prijavim, a sad me izvini jer sam radio do pet ujutru i moram da spavam. Sad nisam koncentrisan - pravdao se Mirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana