Mis­te­rio­zna do­ktor­ka Ma­ri­ja­na iz Beograda

Glas Srpske
Mis­te­rio­zna do­ktor­ka Ma­ri­ja­na iz Beograda

Pro­te­klih da­na top te­ma me­đu fu­dba­le­ri­ma u Srbi­ji, a i u En­gles­koj je mis­te­rio­zna do­ktor­ka Ma­ri­ja­na Ko­va­če­vić, ko­ja na ne­ki svoj "ču­dno­vat" na­čin li­je­či po­vri­je­đe­ne igra­če ko­ji do­la­ze kod nje na te­ra­pi­ju.

Da sve ovo ni­je sa­mo pu­ka izmišljoti­na srbi­jan­skih me­di­ja svje­do­či i naj­či­ta­ni­ji en­gles­ki ta­blo­id "The Sun" ko­ji je objavio vi­jest da je me­đu fu­dba­le­ri­ma na os­trvu sve po­pu­lar­ni­ja upra­vo do­ktor­ka Ko­va­če­vić.

Beo­grad­ske slu­žbe ne­us­pje­šno po­ku­ša­va­ju ući u trag do­ktor­ki ko­ja ko­ris­ti al­ter­na­ti­vne me­di­cin­ske me­to­de, po­put tre­tma­na te­čnoš­ću iz, na­vo­dno, konjske pla­cen­te, jer Ko­va­če­vi­će­va za svo­ju pra­ksu ne­ma valjanu ra­dnu do­zvo­lu.

Ni­ko joj ne mo­že ući u trag osim en­gles­kih fu­dbal­skih zvi­jez­da. Ta­ko­đe, "The Sun" na­vo­di da je pro­ganjaju i po­res­ke vlas­ti jer svo­ju or­di­na­ci­ju ni­je re­gis­tro­va­la kao po­slo­vni su­bjekt. Bi­lo je i po­ku­ša­ja zdrav­stve­nih in­spe­kto­ra da po­sje­te njenu or­di­na­ci­ju, me­đu­tim, svi oni su ne­us­pje­šno za­vrše­ni.

Mis­te­rio­zna "do­ktor­ka Ma­ri­ja­na" se ne javlja ni pre­ko bi­lo ko­jeg dru­gog sred­stva ko­mu­ni­ci­ranja, ni drža­vnim slu­žbe­ni­ci­ma, ni no­vi­na­ri­ma.

Sve ovo za­je­dno dos­ta ču­di jer su bez ve­ćih pro­ble­ma njenu or­di­na­ci­ju, ko­ja je naj­vje­ro­va­tni­je ra­spo­re­đe­na na vi­še adre­sa, pro­na­šli mno­gi do­bro po­zna­ti pre­mi­jer­li­ga­ški fu­dba­le­ri, po­put Ar­se­na­lo­va Ro­bi­na van Per­si­ja, Čel­zi­je­vog Fren­ka Lam­par­da, te čak če­tvo­ri­ce igra­ča iz Li­ver­pu­la, Jo­si­ja Be­na­ju­na, Fa­bi­ja Aure­li­ja, Al­ber­ta Ri­ere i Gle­na Džon­so­na. Svi osim Lam­par­da tre­ti­ra­ni su ču­de­snim sred­stvom či­ji sas­tav zna sa­mo Ma­ri­ja­na. Da ovo ni­je spe­ku­li­sanje svje­do­či i po­da­tak da je je­dna no­vi­nar­ska eki­pa iz Beo­gra­da us­pje­la da presretne Ho­lan­đa­ni­na u dre­su Ar­se­na­la, Van Per­si­ja, na aero­dro­mu ko­ji im je pot­vrdio da je bio na tre­tma­nu kod do­ktor­ke Ko­va­če­vić.

In­te­re­san­tno je, ta­ko­đe, da je su­prug go­spo­đe Ko­va­če­vić vla­snik je­dnog od naj­po­zna­ti­jih la­na­ca kla­di­oni­ca u Srbi­ji. Tim je ču­dni­je da gdje god da in­spe­kto­ri tra­že po­pu­lar­nu do­ktor­ku na­ila­ze na za­tvo­re­na vra­ta.

U me­đu­vre­me­nu, pro­ču­lo se da ljud­ska pla­cen­ta po­ma­že u li­je­čenju pro­ble­ma sa mi­ši­ći­ma, pa je Ko­va­če­vi­će­va pos­ta­la po­zna­ta i u Špa­ni­ji. Na pri­je­dlog sai­gra­ča iz Espanjola, Mi­la­na Smiljani­ća, u Beo­grad je tre­bao da do­đe Ivan de la Penja. Naj­no­vi­ja vi­jest je da i Li­onel Me­si ho­će da se "po krat­kom pos­tup­ku" izli­je­či ka­ko bi bio spre­man za ne­djeljni ve­li­ki der­bi sa Re­al Ma­dri­dom.

Na­vo­dno, Me­si je ko­na­čnu odlu­ku tre­bao da do­ne­se po­sli­je uta­kmi­ce Li­ge šam­pi­ona sa In­te­rom, ko­ju je Bar­se­lo­na do­bi­la u uto­rak uve­če (2:0), a u ko­joj Me­si ni­je igrao zbog po­vre­de.

Iako su bri­tan­ski me­di­ji prvi ispa­li­li in­for­ma­ci­ju da ču­do­tvor­na do­ktor­ka Ma­ri­ja­na Ko­va­če­vić spor­tis­te li­je­či ma­sa­žom konjskom pla­cen­tom, Izra­elac Jo­si Be­na­jun, fu­dba­ler Li­ver­pu­la, po po­vrat­ku iz Beo­gra­da je sve obja­snio.

- Ka­da sam bio na tre­tma­nu u Srbi­ji, do­ktor­ka Ma­ri­ja­na mi je sve de­taljno obja­sni­la. Ni­je bi­lo ni­ka­kvih inje­kci­ja ili ži­vo­tinjskih di­je­lo­va, već je ko­ris­ti­la flu­id ko­ji je na­pra­vi­la od ljud­ske pla­cen­te. Ni­šta mi ni­je ubriz­ga­va­la, ra­di se sa­mo o ma­sa­ži po­vri­je­đe­nog di­je­la ti­je­la. Ne znam šta dru­gi ka­žu, ali ja sam odmah po­tom mo­gao da igram i, eto, pos­ti­gao sam gol pro­tiv Man­čes­ter Si­ti­ja. Ma­ri­ja­na je ra­di­la s mno­go po­zna­tih fu­dba­le­ra i svi oni ima­ju ve­oma vi­so­ko mišljenje o njoj - re­kao je Be­na­jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana