Mis Japana porijeklom iz Ukrajine odrekla se titule nakon što je časopis razotkrio njenu aferu

GS
Mis Japana porijeklom iz Ukrajine odrekla se titule nakon što je časopis razotkrio njenu aferu

Pobjednica izbora za Mis Japana, rođena u Ukrajini, odrekla se krune nakon što je tabloid otkrio njenu aferu sa oženjenim muškarcem.

Karolina Šino (26) krunisana je za Mis Japana prije dvije sedmice, ali je ova pobjeda izazvala javnu debatu zbog njenog porijekla. Dok su neki pohvalili krunisanje žene stranog porijekla, drugi su smatrali da ona ne predstavlja tradicionalne japanske ideale ljepote.

Usred bure, lokalni časopis je objavio tekst u kojem se navodi afera. 

U svom prvom odgovoru na vijest prošle sedmice, organizatori izbora branili su Šiino, rekavši da nije znala da je muškarac oženjen. Međutim, u ponedjeljak, organizatori su rekli da je priznala da je znala za brak i porodicu tog čovjeka.

Ona se izvinila što je obmanula javnost, a organizatori su prihvatili njeno odricanje titule, saopštilo je Udruženje Mis Japana. Šiino se takođe izvinila svojim fanovima i široj javnosti u izjavi u ponedjeljak, u kojoj je rekla da je djelovala iz straha i panike kao odgovor na izvještaj.

"Zaista mi je žao zbog velikih nevolja koje sam izazvala i što sam izdala one koji su me podržavali", rekla je ona.

Titula Mis Japana sada će ostati upražnjena do kraja godine, iako je bilo nekoliko drugoplasiranih.

Shiino je titulu osvojila 22. januara te postala prva osoba evropskog porijekla kojoj je dodeljena ta čast. Rođena je u Ukrajini prije nego što se preselila s majkom u Japan kada je imala pet godina i preuzela japansko prezime svog očuha, prenosi Kliks

Ona tečno govori i piše japanski i postala je naturalizovana državljanka 2022. godine. Po osvajanju titule, rekla je u svom govoru:

"Nisam bila prihvaćena kao Japanka mnogo puta, ali ispunjena sam zahvalnošću što sam danas prepoznata kao Japanka."

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana