Mišel Obama: Nisam iznenađena polemikom nakon Oskara”

Super žena
Mišel Obama: Nisam iznenađena polemikom nakon Oskara”

Mišel Obama je izjavila da “apsolutno nije bila iznenađena” što je njeno pojavljivanje putem satelita na dodjeli Oskara izazvalo polemike na nacionalnom nivou - da li je to bilo primjereno ili ne. Neki konzervativni kritičari optužili su je čak za sebičan upad na ceremoniju s ciljem da “ukrade svu pažnju”.

Pojava društvenih mreža, blogova i tvitera na kojima se stalno raspravlja o svemu, je uzrok rasplamsavanja ovakvih polemika, smatra Mišel Obama.

“Moje šiške su povod za razgovor cijele nacije. Moje cipele mogu da zapodenu polemiku na nacionalnom nivou. To je samo pokazatelj dokle smo stigli. Ima puno ovakvih priča”, rekla je prva dama Amerike. “To je kao da je razgovor za kuhinjskim stolom svakog čovjeka sada dostupan svima i na taj način se pokreće razgovor na nivou nacije o bilo čemu”.

Mišel Obama se pojavila putem satelita, uživo iz Bijele kuće u toku ceremonije dodjele Oskara i proglasila dobitnika za najbolji film, koji je pripao ostvarenju Bena Afleka “Argo”. Prvi put u istoriji se prva dama uključila na ovaj način u ceremoniju, jer je 2002. godine u toku ceremonije pušten snimak Lore Buš sa video kasete.

Amerikanci su dugo bili fascinirani svojim prvim damama, komentarišući sve od njihove odjeće i kose do načina na koji se ponašaju ili vaspitavaju djecu. Mišel Obama je izjavila da su ona i predsjednik Barak Obama uložili žalbu i da su ponekad izloženi dodatnom ispitivanju, zato što su prva crna porodica u Bijeloj kući, ali takođe i mlad bračni par (ona je napunila 49 godina prošlog mjeseca, a on ima 51 godinu) s malom djecom (ćerkama Sašom koja ima 11 godina i Malijom, koja ima 14).

Kaže da ne razmišlja mnogo o kritikama na temu onoga što radi kao prva dama.

Njena strategija je, kako je rekla, da radi u skladu s višim ciljevima, a noć Oskara se uklapa u njenu podršku umjetnosti. Nedavno je pozvala reditelja i članove tima iz takođe nominovanog filma “Zvijeri Divljeg zapada” u Bijelu kuću da učestvuju u debati sa studentima iz Vašingtona i Nju Orleansa, koji su gledali film na zatvorenoj projekciji.

Rekla je da je bila zapanjena pompom koja se napravila oko njene nove frizure i šiški koje je isjekla, s kojom se pojavila na svoj rođendan. uoči inauguracionog vikenda.

Na pitanje da li je bila iznenađena što su njene šiške postale vijest, rekla je: “Bila sam iznenađena, moram da priznam. Za mene, to je samo frizura!”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana