Milijarder Ričard Brenson se prerušio u stjuardesu zbog izgubljene opklade

Agencije
Milijarder Ričard Brenson se prerušio u stjuardesu zbog izgubljene opklade

Prvi čovek kompanije "Virdžin", Ričard Brenson, prije dvije godine je sklopio opkladu sa izvršnim direktorom avio kompanije "AirAsia" Tonijem Fernandesom. Obojica su tvrdili da će upravo njihov tim pobjediti u trci Formule jedan, ali Brenson je izgubio. Za kaznu, morao je da obrije noge, našminka se i preruši u stjuardesu, a zatim služi putnike tokom jednog od letova Fernandesove avio kompanije.

Nakon što je njegov tim izgubio na gran priju, Ričard Brenson je znao da će kad-tad morati da ispuni zahtjev koji je Fernandes postavio opkladom.  

Pošto mu prerušavanje u stjuardesu nije zvučalo primamljivo, dvije godine je odlagao ovaj poduhvat, ali konačno je došlo vrijeme "naplate duga".  

On je odabrao let od Perta do Kuala Lumpura, koji je zapravo bio dio humanitarne akcije "Starlajt" fondacije za pomoć bolesnoj djeci. Stjuardese su mu obrijale noge, a Brenson je obukao crvenu uniformu, našminkao se i obuo cipele visokih potpetica.  

- Obojica smo imali svoje timove na gran priju, a ja sam bio uvjeren da ću pobjediti. Međutim, nešto je pošlo naopako. Na sve načine sam pokušavao ovo da izbjegnem, ali znao sam da ću jednog dana morati da ispunim uslove opklade - rekao je Ričard Brenson.

 On je pristao da stavi vještačke trepavice, plavu sjenku za oči i crveni karmin, ali nije želio da se odrekne brade, koja je već godinama njegov zaštitni znak.  

- Zar nikad niste vidjeli stjuardesu sa bradom? - upitao je milijarder okupljene novinare, a jedan od njih je odgovorio da je video sličan prizor tokom leta australijske avio kompanije "Qantas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana