Milena Đekić: Medijafest će postati reginonalni događaj

Nada Branković
Milena Đekić: Medijafest će postati reginonalni događaj

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel od 9. do 12. juna ove godine održaće se Drugi festival medija "Medijafest", a njegova ovogodišnja poruka glasi: "Otvorenost za nove informacije, ideje, ljude i izazove".

Ovo je u intervjuu za "Glas Srpske" izjavila direktor "Medijafesta" Milena Đekić.

- U odnosu na prošlogodišnji, ovaj "Medijafest" predstavlja mnogo obimniji projekat. Naša dugoročna vizija je upisati ime "Medijafest" kao nezaobilazno mjesto na medijskoj mapi regiona - rekla je Đekićeva.

* GLAS: Banjaluka je drugi put domaćin festivala medija. Po čemu se ovaj razlikuje od prethodnog i šta će sve moći posjetioci da vide?

ĐEKIĆ: Brojni koncerti, dobra atmosfera, nove ideje te bogatiji program čine ovaj "Medijafest" obimnijim projektom nego što je bio prošle godine, a naša vizija je da upišemo ime festivala na medijsku mapu regiona. Kroz debate, predavanja i radionice obradićemo aktuelne teme u vezi sa novinarstvom, marketingom i dizajnom. Očekuju nas predavanja Karima Rašida, Ivana Stankovića, Džonatana Gruberta… Iz Hrvatske dolaze Vlatka Pokos, Vedran Strukar i Denis Latin, iz Srbije Srđan Šaper, Vladimir Ceh, Olivera Kovačević, Dragan Marinković, Gordana Suša, Aleksandar Jovanović i mnogi drugi. Želimo prepoznati mlade buduće perspektivne kadrove iz oblasti novinarstva, zbog čega je organizovana "Talent kolonija", a u okviru festivala biće održana i "Noć reklamoždera". Ono što je posebno jesu adrenalinski sportovi i nezaobilazni rafting na Vrbasu u kojima će uživati svi učesnici.

* GLAS: Koliko košta kotizacija?

ĐEKIĆ: Što se tiče edukativnog dijela programa, on je namijenjen uskoprofilisanoj ciljnoj grupi, i to predstavnicima medijskih kuća, marketinške i oglašavačke scene, zaposlenim u agencijama, marketingu, prodaji, dizajnerima i onima koji žele postati dio ove scene. Kotizacija za učestvovanje na svim događajima je 400 KM i mnogo je povoljnija u odnosu na cijene u okruženju.

Otkazan koncert

Koncert Emira Kusturice i "The No Smoking Orchestra" kojim je trebao da bude otvoren "Medijafest" otkazan je zbog bolesti pjevača grupe Neleta Karajlića.

- Emir Kusturica dolazi na predavanje "Brendiranje gradova" 10. jula - saopštio je menadžer grupe ""The No Smoking Orchestra" Dragoslav - Gane Pecikoza.

Onima koji su već kupili karte za ovaj koncert novac će biti vraćen na prodajnom mjestu na banjalučkom Trgu Krajine.

Ovogodišnji festival medija otvoriće pop-rok grupa "Skripta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana