Milan Stanković: Eurosong mi je promijenio život - VIDEO

Marina Hrvaćanin
Milan Stanković: Eurosong mi je promijenio život - VIDEO

Ne znam koliko se vidi ali uvek imam tremu. To je normalno kada hoćeš da ispadne sve kako treba. Ona me pokreće na neki način, ali kad izađem na scenu i osetim svu tu energiju, znam da sam dao sve od sebe i sve ispadne kako treba.

Ovo je u intervjuu za "Glas Srpske" rekao pjevač Milan Stanković, predstavnik Srbije na takmičenju za "Pjesmu Evrovizije" koja se održava u Oslu.

* GLAS: Kolika je čast za Vas, kao mladog pjevača, saradnja sa Goranom Bregovićem?

STANKOVIĆ: Brega je stvarno veliki, u svakom smislu, i veliki čovek i veliki profesionalac. I da nisam pobedio na izboru za predstavnika Srbije na "Eurosongu" bilo bi mi dovoljno to što sam imao čast da radim s njim.

* GLAS: Da li Vam je Bregović uzor, i kao muzičar i kao osoba?

STANKOVIĆ: Veoma je spontan i prirodan i opravdava status velike zvezde. On je dokaz da je čovek jednostavniji i opušteniji što je više uspeo u životu. Smatram da će to što je međunarodno priznat biti veliki plus za Srbiju na "Eurosongu".

* GLAS: Koliko Vam je odlazak na "Eurosong" već promijenio život?

STANKOVIĆ: Mnogo. Nikada nisam napornije radio, ali to je ono što sam i želeo. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri i vreme je da se urade velike stvari.

* GLAS: Šta očekujete na "Eurosongu" i koliko Vam je bitan rezultat koji ćete postići?

STANKOVIĆ: Prve povratne reakcije su zaista odlične. To pokazuje gledanost spota na You Tube -u i najviše komentara na sajtu "Eurosonga". Nije samo bitno pobediti, jer se to nikad ne može prognozirati. Pobeđuje ona pesma koja u ključnom momentu "okine" publiku da glasa za nju. Meni je bitno da predstavimo našu zemlju u pozitivnom svetlu. Mogu samo da garantujem da ćemo se potruditi da budemo drugačiji od svih ostalih.

* GLAS: Da li Vam je porasla popularnost kod djevojaka?

STANKOVIĆ: Ne opterećujem se popularnošću generalno, ali što se devojaka tiče, nije mi ovo sve podiglo popularnost - uvek sam bio popularan kod devojaka.

Vukašin osmi, Milan sedmi

Na sastanku šefova delegacija koji se tradicionalno održava u gradu domaćinu takmičenja za "Pjesmu Evrovizije" određen je redoslijed nastupa svih zemalja učesnica na ovogodišnjem "Eurosongu".

Žrijebom je odlučeno da će predstavnik BiH Vukašin Brajić s pjesmom "Munja i grom", autora Dine Šarana, nastupiti u prvom polufinalu, 25. maja pod rednim brojem osam. Istog dana, Milan Stanković će kao predstavnik Srbije na binu izaći kao sedmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana