Milan Popović bi mogao da ostane bez očinskih prava

Agencije
Milan Popović bi mogao da ostane bez očinskih prava

Ukoliko su tačne informacije da Milan Popović svog sedmomjesečnog sina Aleksandra nije vidio duže od tri mjeseca, njegova, sada već bivša vjerenica Severina ima zakonsko pravo da na sudu zatraži da mu se privremeno oduzmu roditeljska prava.

Prema hrvatskom Porodičnom pravu, Severina će imati mogućnost da traži alimentaciju koja bi mogla da iznosi do 1.500 evra mjesečno. U Hrvatskoj se obično alimentacija određuje u visini zarade roditelja, i iznosi 17 odsto.
 

Poznata pjevačica, prema mišljenju advokata, na sudu može da zahtjeva da otac učestvuje u pokrivanju troškova dadilje, skijanja, skupih privatnih vrtića i škola, kao i računa u elitnom kraju u kome živi. 

Dok sud ne odredi kod koga će dijete da živi u budućnosti, Milan će sina Aleksandra moći da viđa samo u Hrvatskoj. Takođe, pjevačica za svako napuštanje zemlje sa djetetom mora da dobije dozvolu od nadležnog centra za socijalni rad. Sud će regulisati susrete djeteta sa roditeljem sa kojim više ne živi zajedno, ukoliko se Severina i Milan to sami ne dogovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana