Met Dejmon: Ridli Skot zaslužuje Oskara

Agencije
Met Dejmon: Ridli Skot zaslužuje Oskara

Glumac Met Dejmon pokrenuo je hrabru kampanju uoči ovogodišnje dodjele nagrade "Oskar" izjavivši da je Ridli Skot "dao više nego dovoljno kinematografiji tokom svoje karijere" i da je zaslužio nagradu Američke filmske akademije.

Dejmon je govorio na gala večeri priređenoj povodom početka Internacionalnog filmskog festivala u Palm Springsu, koji je postao "odlično posjećena stanica na prometnom putu holivudskih nagrada", jer se održava u vrijeme nominacija za "Oskara" i osam dana prije dodjele nagrade "Zlatni globus".

Dejmon, koji igra glavnu ulogu u Skotovom filmu "Marsovac", izjavio je da je bio šokiran kada je otkrio da 78-godišnji reditelj ostvarenja "Istrebljivač" i "Osmi putnik" nije nikada dobio "Oskara" iako je bio tri puta nominovan i njegov "Gladijator" 2001. godine osvojio nagradu Američke filmske akademije za najbolji film.

- On je majstor. Ima nekolicina takvih na planeti i on je jedan od njih - rekao je Dejmon izrazivši uvjerenje da je ovo godina kada će Skot dobiti "Oskara".

Pored Dejmona, ovoj kampanji su se pridružili Džoni Dep, Kejt Blanšet, Kristijan Bejl i Majkl Fasbender.

- Ne znam da li bi trebalo to glasno reći, ali kada smo snimili "Dvostruku igru", mnogo smo govorili o Martiju (Martin Skorseze) i isplatilo se - dodao je Dejmon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana