Merlinkina izgubljena ljubavna pisma na aukciji

Agencije
Merlinkina izgubljena ljubavna pisma na aukciji

Nije tajna da je Džo Dimađo jako volio Merilin Monro. Poznati sportista je plakao na njenoj sahrani, a narednih 20 godina skoro svaki dan slao svježe cvijeće na njen grob.

Izgubljena arhiva ljubavnih pisama Merilin Monro koja će se naći na aukciji slijedeće nedjelje otkrivaju drugu stranu odnosa Merlinke i njenog prvog supruga, kao i njegovu emotivnu stranu. Srceparajući razvod njiihovog braka zabilježen je u pismima koje je Džo slao holivudskoj glumici, a naći će se na aukciji na Beverli Hilsu.

"Volim te i želim da budem s tobom", napisao je u jednom pismu iz kolekcije kada je Merlinka objavila da se razvodi nakon samo nekoliko mjeseci braka 1954. godine – "Najviše na svijetu bih volio da ponovo možeš da pronađeš sigurnost pored mene"

On je napisao da je bio veoma povređen kada je na televiziji čuo svoju suprugu kako govori da će se razvesti od njega.

"Moje srce je puklo na pola posebno kada sam te vidio da plačeš pred svim tim ljudima"

U nekim od pisama mogu se naći i ona od njenog trećeg supruga, režisera Artura Milera. Među njima se našlo i jedno u kome se Merilin, koja se smatrala najvećim seks-simbolom Holivuda žalila na mnoge od svojih nesigurnosti.

Monro je preminula u 36. godini davne 1962., a pisma je ostavila svom mentoru, legendarnom učitelju glume Liju Strasbergu. On ih je kasnije predao prijatelju u kog je imao povjerenja da će ih čuvati. Porodica tog prijatelja održala je obećanje i čuvala pisma koja su vrlo očuvana i izgledaju kao da su juče napisana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana