Mel Gibson navodio policajce da ga ubiju

Glas Srpske
Mel Gibson navodio policajce da ga ubiju

Mel Gibson je pokušao sebi da oduzme život uz pomoć policije kada ga je supruga napustila i tražila razvod poslije 26 godina braka, tvrdi bliski prijatelj australijskog glumca.

Zvijezda filmova "Smrtonosno oružje" je navodno pokušao da izazove policajca da potegne oružje i puca u njega pošto ga je zasuo antisemitskim uvredama nakon što je zaustavljen zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Incident, koji se dogodio prije četiri godine, doveo je do pada nekada blistave Gibsonove karijere u Holivudu i oštre osude u javnosti.

Jedan njegov prijatelj je, međutim, nedavno otkrio za časopis "Veniti fer" da Gibson nije bio antisemitski raspoložen već je želio da izvrši samoubistvo zbog toga što ga je supruga Robin napustila.

Samoubistvo uz pomoć policije je popularan samoubilački metod u Americi gdje ljudi svjesno provociraju policajce i tjeraju ih da upotrijebe oružje.

Gibson je bio rastrojen tog dana kada se vratio u Los Anđeles sa snimanja filma i otkrio da su se njegova supruga i sedmoro djece iselili iz kuće.

Ubrzo poslije toga zaustavljen je zbog vožnje pod dejstvom alkohola i upustio se u sada već poznatu tiradu u kojoj je rekao da su "Jevreji odgovorni za sve ratove u svijetu".

- Smatrao je da je zakazao kao ljudsko biće. Mel je pokušao da isprovocira policajca da izvadi oružje i ubije ga - kazao je izvor "Veniti fera".

Gibson se kasnije izvinio za svoj antisemitski ispad u seriji intervjua koje je dao, opisujući svoje ponašanje kao "žalosno".

Osuđen je na tri godine uslovno i morao je da se podvrgne programu odvikavanja od alkohola.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana