Marko Feher 15. juna otvara prvi “ Creative & Fashion Industry ” u Banjaluci

Ilijana Božić
Marko Feher 15. juna otvara prvi “ Creative & Fashion Industry ” u Banjaluci

BANjALUKA - Posebnost i talenat Marka Fehera zasijaće na reviji kojom će biti otvoren prvi “ Creative & Fashion Industry ”, a koji će biti održan 15. i 16. juna u Banskom dvoru u Banjaluci.

I ovoga puta njegova kolekcija obećava stroge forme, te scenske komade u koje je već oblačio velika imena šou biznisa. Posjetioci će biti u prilici da vide koliko daleko možemo dosegnuti s modom, kako u vidu mijenjanja narativa, tako i promocijom  ekonomije i preduzetništva koje prati kvalitet i znanje.

Marko Feher oštrim krojevima razbija predrasude modno konzervativnog Balkana, a modnu scenu samouvjereno kreira po svom. Znanje je sticao i na prestižnom londonskom Central Saint Martinsu, a svoje kreacije i kolekcije izlagao je od Zagreba, Beograda, Sarajeva, preko Londona, sve do Vankuvera.

Uprkos konzervativnoj sredini u kojoj živi i stvara, od početka je propitivao tradicionalne vrijednosti i duboko ukorijenjene stroge norme koje društvo nameće svakom pojedincu, jasno kritikujući ono što ne valja i što koči savremenog čovjeka i njegov put ka slobodnom životu.

Iz tima “Creative & Fashion Industry” su istakli da je Marko Feher dio “velikog” i “svjetskog” modnog šlaga, dizajnerska vizija i umijeće kojim se neizmjerno ponose, jer je naš sa ovih podneblja.

- Njegove modne poruke poput “Ljubav na sva tri jezika”, “ He said Yes ”, “Nema problema”, nose i određenu dozu težine kojom je razbijao tabue, predrasude, kalupe koji su ustaljeni, ali i pogrešni. Njegove kolekcije osim moćnih, upadljivih krojeva i originalnih printeva, nose priču o porodičnim odnosima, korijenima, o rodnim ulogama, ravnopravnosti i još mnogo drugih važnih tema koje uvijek dopru do publike i potaknu na raspravu - saopštili su iz “Creative & Fashion Industry”.

Tokom ova dva dana “ Creative & Fashion Industry” od Banjaluke će napraviti blještavi modni centar, predstavljajući ono najbolje iz regionalnog kreativnog svijeta. Tom prilikom do izražaja će doći moć simbioze i kulture, kroz oči privrede i industrije, bez kojih nijedna zajednica ne može da funkcioniše u punom potencijalu. Program čine nastupi regionalnih i svjetskih modnih dizajnera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana