Marijana Marković iz Prnjavora mis BiH

Agencije
Marijana Marković iz Prnjavora mis BiH

Titulu mis BiH ponijela je Marijana Marković iz Prnjavora. Ona će u decembru ove godine putovati na Izbor za mis svijeta 2015. u Kinu, na egzotično ostrvo Hainan, u luksuzni hotel sa sedam zvjezdica "Beauty Crown Grand - Tree Hotel Sanya LvKa ".

Dvadeseti, jubilarni Izbor mis BiH za mis svijeta održan je u nedjelju uveče u hotelu "Terme" na Ilidži. Prva pratilja mis BiH je Lejla Hodžić, a druga pratilja Nermana Malkić.

Za mis televotinga izabrana je Ana Marija Tomić, a za mis interneta Marijana Marković. Ena Dedić je dobila nagradu mis šarma, a mis fotogeničnosti za ovu godinu je Anđela Vukotić.

Na takmičenju su učestvovale 24 djevojke, a u finale se plasiralo njih trinaest. Inače, tema ovogodišnjeg izbora je bila "Bolje obrazovanje, bolja BiH", a u skoro tročasovnom programu djevojke su promovisale ljepotu i inteligenciju. Takođe, na izboru su nastupili i poznati pjevači iz BiH, ali i regiona.

Na pobjednicu su, osim njene rodbine i prijatelja, ponosni svi Prnjavorčani, a na tituli joj je čestitao i načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić.

Titulu najljepše u Federaciji BiH ponijela je Nermana Malikić iz Tuzle. Mis televotinga FBiH je Gabrijela Slomljen iz Kreševa.

Najljepšom djevojkom u Republici Srpskoj proglašena je Jovana Stevanović iz Bijeljine, dok je mis televotinga Republike Srpske Snježana Mišović.

Popularni turistički centar ne Egejskom moru u Turskoj bilo je mjesto gdje su se djevojke pripremale za Izbor za mis BiH za mis svijeta 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana