Manekenke prošetale Luvrom

Agencije
Manekenke prošetale Luvrom

Poznati francuski muzej "Luvr" prvi put u istoriji otvorio je svoja vrata modi pa je tako modna kuća Salvatorea Feragama u tom prestižnom muzeju organizovala modnu reviju, prenose svjetske agencije.

Interesovanje za ovu reviju u jedinstveni prostor u kojem je prikazana pokazale su mnoge poznate ličnosti koje su ispunile prve redove - glumice Grida Pinto i Lejton Mister, kao i "oskarovka" Hilari Svonk.

Brend "Salvatore Feragamo" je poslije svojih početaka i pravljenja kožne obuće za holivudske zvijezde prerastao u jednu od vodećih modnih brendova za "ready-to-wear" modu za muškarce i žene.

Kreativni direktor ove modne kuće Masimiliano Đorneti na pitanje novinara kako je pošlo za rukom ovoj dizajnerskoj kući da napravi reviju u "Luvru" rekao je je da je cilj revije bio da integriše francuske modne tehnike u svoj rad zajedno sa estetikom "Luvra".

- Odjeća svijetlih nijansi je pravljena sa određenom namjerom i u skladu je sa bojama "Luvra", koji je boje kamena - objasnio je on.

Shodno tome, hladnije nijanse bež kože prikazane su na modnoj pisti, a miješale su se sa toplijim bojama meda. Na reviji su se u bež nijansama mogle vidjeti mnogobrojne suknje, haljine, kaputi i bluze, kao i visoke čizme do koljena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana