Manekenke ćute o seksualnim zlostavljanjima

Daily Mail
Manekenke ćute o seksualnim zlostavljanjima

London - Adrijana Ros, bivši top-model i jedna od saradnica kontroverznog Džefrija Epstina, odbila je da svjedoči pred sudom u procesu protiv investicionog bankara, ne želeći ni da odgovara na pitanja o umiješanosti britanskog princa Endrua u seksualna zlostavljanja.

Adrijana Ros je za Epstina počela da radi ubrzo nakon što je 2002. godine došla na Floridu iz rodne Poljske. Živjela je u njegovoj vili i radila kao njegov lični organizator i asistent.

Prvi put je pozvana na svjedočenje još u martu 2010. godine, kada je odbila da odgovori na pitanje advokata o umiješanosti Epstina, ali i njegovih moćnih poslovnih partnera, uključujući i britanskog princa Endrua, u skandal sa maloljetnim seksualnim robinjama. Rosova se pozvala na Peti amandman, pravo po kome svjedok može da odbije da svjedoči ukoliko će time inkriminisati samog sebe.

Ona je bila jedna od četiri žene, bliske saradnice kontroverznog milijardera, koje su pozvane da svjedoče. Dvije od preostale tri djevojke, Epstinova lična sekretarica Sara Kelen i njegova djevojka Nađa Marčinkova su pred sudijom i tužiocem takođe odbile da odgovore, pozvavši se na Peti amandman. Joana Sjoberg, jedna od mladih maserki koje su opsluživale bankara i njegove poslovne partnere, tvrdila je da je dozvolila princu da je hvata za grudi i fotografiše 2001. godine, ali se sada i ona, poput ostalih djevojaka, takođe poziva na Peti amandman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana