Majkl Džekson umro jer je vjerovao doktoru Mareju

Glas Srpske
Majkl Džekson umro jer je vjerovao doktoru Mareju

Majkl Džekson "je stavio svoj život u ruke" doktora Konrada Mareja i ovo "nepravedno povjerenje" ga je "koštalo života", rekao je u utorak tužilac Dejvid Valgren na otvaranju saslušanja u procesu ljekaru poznate zvijezde na Vrhovnom sudu Los Anđelesa. Ovo suđenje bi trebalo da rasvijetli posljednje sate Majkla Džeksona i ulogu doktora Mareja, optuženog da mu je prepisao lijek koji je izazvao njegovu smrt u junu 2009. godine.

- Dokazi će pokazati da je Majkl Džekson zaista stavio svoj život u ruke doktora Konrada Mareja - rekao je tužilac, ocijenivši da je pjevač imao "nepravedno povjerenje" u svog ljekara.

Sudbina doktora Mareja koji se tereti za nehotično ubistvo je u rukama porote od dvanaest osoba, sedam muškaraca i pet žena između 32. i 57. godine, od kojih je polovina priznala, prilikom izbora, da su bili obožavaoci Majkla Džeksona.

U slučaju da bude osuđen, 58-godišnji ljekar, koji je uz kauciju na slobodi otkako je optužen u februaru 2010. godine, mogao bi dobiti i do četiri godine zatvora.

Djeca preminulog pjevača Princ Majkl i Paris Džekson, nadaju se da će moći svjedočiti na suđenju za ubistvo doktoru Konradu Mareju.

Djeca su odlučna u namjeri da ponude dokaze protiv ljekara koji je optužen da je dao Majklu smrtnu dozu anestetika "propofola" koja ga je ubila 2009. godine, iako njihova baka Ketrin misli da je to loša ideja.

Djeca vjeruju da će ponuditi dokaze koji će pomoći da Marej bude osuđen. Mlađi brat Blenket, koji ima deset godina, previše je mlad da bi svjedočio, smatraju Ketrin i Majklova sestra La Toja.

"Kralj popa" je umro 25. juna 2009. godine od prevelike doze lijekova, a posebno "ozbiljnog trovanja" "propofolom", jakim anestetikom koji je pjevač koristio kao sredstvo za spavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana