Madona zapalila Ušće

Glas Srpske
Madona zapalila Ušće

Kraljica pop muzike Madona u ponedjeljak je na svom prvom nastupu u Srbiji, na beogradskom Ušću, gdje je održala koncert povodom svjetske turneje "Sticky and Sweet", ostavila bez daha preko 40.000 posjetilaca, javio je Tanjug.

U svojstvenom stilu, sa perfektno izvedenim svjetlosnim i scenskim efektima izazvala je oduševljenje publike, koja je došla iz oko 20 zemalja svijeta.

Koncert je počeo sa sat vremena zakašnjenja, oko 22 časa - kompjuterskom animacijom koja je emitovana preko ogromne kocke na bini. Potom se kocka razložila, otkrivši stepenište i tron sa Madonom na njegovom vrhu, a pjevačica je tada zapjevala "Candy Shop " i pozdravila Srbiju.
Portparol koncerta Sagor Mešković rekao je da je koncert kasnio sat vremena zbog Madonine namjere da podgrije atmosferu pred sopstveni nastup.

Spektakl koji je trajao puna dva sata upotpunilo je 16 igrača, koji su učestvovali na koncertu, mijenjajući, kao i sama Madona, kostime gotovo poslije svake pjesme. Učestvovali su i trojica gitarista, dva prateća vokala, violinista, bubnjar, klavijaturista i di-džej.

Efekat otvaranja pozadinskih ekrana, koji su se pomjerali, a u isto vrijeme su svjetlosni efekti odavali utisak statičnosti, dok su Madona i ansambl igrali u njemu, dao je još jednu posebnu čar i potvrdio profesionalnost organizatora koncerta.

Kraljica pop muzike pokazala je i posjetiocima koncerta u Srbiji da je još uvijek u odličnoj formi i da ima izvanredno igračko umijeće.

Madona je odala počast i svom, nedavno preminulom kolegi i prijatelju Majklu Džeksonu.

Uz svjetla pet ful-kolor lajtvejv lasera, 400 stotine različitih rasvjetnih tijela, osam velikih LED ekrana, od kojih su se dva okrugla spuštala i podizala u zavisnosti od pjesme koju je pop ikona pjevala i u kojima je izvodila neke od svojih numera, Madona je izazvala ovacije kod publike.

Pored pjesme "Candy Shop ", koja je naslovna numera njenog novog albuma, Madona je otpjevala i svoje najveće hitove, kao što su "La Isla Bonita", "Like a Prayer", "Vogue", "Music", "Frozen", "Holiday".

Prije nje nastupio je poznati britanski di-džej Pol Okenfold,  koji je radio produkciju za njenu nedavno objavljenu hit pjesmu "Celebration".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana