Madona udarila na Putina

Agencije
Madona udarila na Putina

Ni Madonin koncert u Moskvi nije mogao da prođe bez nekog "začina". Sa scene, Madona je uputila apel da vlasti oslobode članice ruske pank grupe kojima se sudi zbog izvođenja pjesme-molitve protiv Putina.

Serija skandala koji prate turneju "MDNA" dobila je novi nastavak. Poslije provokacije upućene Marin Le Pen iz Tel Aviva, pokazivanja grudi u Carigradu, "ubijanja" igrača na nastupu u Parizu, 1. avgusta na red je došla Češka, a sada i Rusija.

Na Olimpijskom stadionu u Moskvi, pred 80.000 obožavalaca, Madona je uputila apel u korist tri mlade pankerke, članice grupe "Pussdž Riot" kojima se sudi zbog izvođenja pjesme-molitve protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina u katedrali u Moskvi.

- One su učinile nešto hrabro. Platile su cijenu za taj čin. Molim za slobodu Nađe, Katje i Maše - rekla je kraljica popa, a njene riječi su propraćene ovacijama.

Nastup američke pjevačke zvijezde počeo je sa tri sata zakašnjenja. Uoči koncerta, nekoliko udruženja bliskih Ruskoj pravoslavnoj crkvi tražilo je da se Madoni zabrane koncerti u Moskvi i  Sankt Peterburgu.

Udruženje pravoslavnog bratstva optužilo je pjevačicu da se "miješa u unutrašnje stvari zemlje i ruga ruskim zakonima, tradiciji i kulturi". Pravoslavne organizacije zamjeraju joj što je nazvala "cenzurom" slučaj ruske pank grupe "Pussy Riot" čijim se članicama trenutno sudi zbog izvođenja pank molitve protiv Putina u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Madona je rekla da podržava slobodu govora i da se nada da će ruske pankerke, kojima prijeti sedmogodišnja kazna zatvora zbog huliganizma, uskoro biti puštene na slobodu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana