Lorensova najplaćenija glumica

Agencije
Lorensova najplaćenija glumica

Glumica i oskarovka Dženifer Lorens je sa 52 miliona dolara ovogodišnje zarade najbolje plaćena holivudska glumica, piše magazin "Forbs".

Na drugom mjestu je Skarlet Johanson sa 35,5 miliona dolara, a na trećem komičarka Melisa Makarti sa 23 miliona dolara. 

Magazin "Forbs" navodi da su četiri glumice zaradile više od 20 miliona dolara od svojih glumačkih i drugih angažmana, dok je taj iznos zaradio 21 glumac, što samo pokazuje kolika nejednakost vlada u Holivudu. 

"Forbs" je podsjetio i da je u filmu "Američka prevara", u kojem je Lorensova glumila, bilo izvještaja o znatnoj razlici u plati glumaca i glumica, odnosno da su glumci dobili dva procenta veću platu od koleginica. 

Magazin je ukazao i na to da žene rjeđe dobijaju glavne uloge u filmovima, a još rjeđe u blokbasterima koji donose brdo para glumcima poput Toma Kruza (Nemoguća misija) ili Roberta Daunija Džuniora (Ajron Men). 

Ranije ovog mjeseca saopšteno je da je Dauni Džunior najbolje plaćeni glumac sa 80 miliona dolara zarade ove godine. 

Lorens (25) jedna je od najmlađih holivudskih zvijezda. "Oskara" je dobila 2012. za ulogu u filmu "U dobru i u zlu" (Silver Linings Playbook). 

Na ovogodišnju listu dospjela je i jedna međunarodna glumica - Kineskinja Fan Bingbing koja je na četvrtom mjestu sa zaradom od 21 milion dolara, dok je na petom Dženifer Aniston sa 16,5 miliona. 

U top deset ušle su i Džulija Roberts (16 miliona dolara), Anđelina Džoli (15 miliona), Riz Viterspun (15 miliona), En Hatavej (12 miliona) i Kristen Stjuart (12 miliona dolara).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana