Ljepotice se pokazale u najboljem svjetlu

Glas Srpske
Ljepotice se pokazale u najboljem svjetlu

Poslije dolaska u Sao Paolo, kandidatkinje za titulu mis univerzuma posvetile su se napornim, ali i zabavnim pripremama i brojnim snimanjima.

Ljepotice iz cijelog svijeta oprobale su se u kuvanju, plesu, igranju fudbala, jahanju, vožnji bicikla... Nekoliko njih kuvalo je uz slavnog kuvara Renata Reinasa u "Atelie Groumand", gdje su učile da pripremaju komplikovane specijalitete.

Pored opuštanja, djevojke vrijedno rade sa profesionalnim frizerima, šminkerima i koreografima da bi u velikom finalu, koje će pratiti milioni gledalaca širom svijeta, zablistale u najboljem svjetlu. Pripreme traju ukupno tri sedmice. Svečani izbor za mis univerzuma održaće se 12. septembra u Sao Paolu.

********

Glasanje za pobjednicu već je počelo, a prvi put svoje glasove može da da i publika i to slanjem i-mejla na oficijelni sajt takmičenja. Prema broju glasova na internetu, trenutno vodi Šemsi Supsup, predstavnica Filipina, koja je osvojila 25,8 odsto glasova. Na drugom mjestu je Vivijana Ortiz iz Portorika koja trenutno ima 12,2 odsto glasova, dok su iza njih Džoj En Bisket iz Santa Lusije, Nadin Aleksandra, predstavnica Indonezije, i Karin Ontiveros iz Meksika.

*********

Izbor za mis univerzuma održava se od 1952. godine. Ove godine učestvuju kandidatkinje iz 89 zemalja. To je godišnje međunarodno takmičenje ljepote koje vodi organizacija "Miss Universe", a koje je započela kompanija za proizvodnju odjeće "Pacific Mills". Kasnije je takmičenje preuzeo "Kayser-Roth", potom "Gulf and Western Industries", a 1996. godine Donald Tramp.

Pobjednica potpisuje jednogodišnji ugovor sa organizacijom "Miss Universe". Tokom svoje vladavine pobjednica putuje svijetom i podiže svijest javnosti o kontroli bolesti, miru i sidi. Trenutna mis univerzuma je Himena Navarete iz Meksika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana