Lineker obavio nuždu za vrijeme utakmice

Glas Srpske
Lineker obavio nuždu za vrijeme utakmice

Legendarni engleski fudbaler Gari Lineker jedan je od igrača koji su tokom karijere ostavili dubok trag u ostrvskom fudbalu nemilosrdno tresući protivničke mreže.

Istorija ga pamti i kao drugog strijelca na listi najboljih golgetera “gordog Albiona” sa 48 postignutih golova, iza Bobija Čarltona koji je za Englesku dao 49 pogodaka. Takođe, Lineker je bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva održanog u Meksiku 1986. godine, na kojem je šest puta bio precizan.

Međutim, nedavno je izjavio za britanske medije da je tokom Mundijala u Italiji 1990. godine doživio jedan od najneugodnijih momenata u karijeri.

Naime, on je priznao da tokom utakmice između Engleske i Republike Irske nije uspio da dočeka kraj drugog poluvremena te je obavio veliku nuždu na terenu.

- Nije mi bilo dobro na poluvremenu. U drugom dijelu u jednom duelu sam pao. I onda sam se olakšao - rekao je Lineker.

Poslije obavljenog posla Gari se valjao po terenu, da bi na kraju obrisao ruke. Zatim se pridigao i nastavio da igra. Ubrzo je ponovo iskoristio blizak susret sa travom pa je drugi put obrisao ruke.

- Jednostavno se dogodilo. To veče padala je kiša, trava je bila mokra pa je sve bilo prljavo - dodao je Lineker kroz smijeh.

Inače, pomenuti meč završen je rezultatom 1:1, a upravo je Lineker bio strijelac za svoj tim. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana