Lik Boba Marlija na opremi Jamajčana

Glas Srpske
Lik Boba Marlija na opremi Jamajčana

Lik legendarnog rege muzičara Boba Marlija nalaziće se na poleđini opreme u kojoj će sportisti Jamajke nastupati na Ljetnim olimpijskim igrama sljedeće godine u Londonu.

Čast da dizajnira opremu pripala je najstarijoj kćerki rege velikana Sedeli Marli, a posao joj je dodijelila kompanija "Puma", sponzor tima Jamajke.

- Ne mogu da zamislim bolju osobu za taj posao od Sedele. "Puma" je dobro postupila, odlukom da nas poveže sa legendarnim Jamajčaninom. Biće mi vrlo inspirativno da trčim sa tom energijom oko sebe - rekao je atletičar Usain Bolt, koji je oborio svjetske rekorde na 100 i 200 metara na Igrama u Pekingu 2008. godine, da bi rezultat na 100 metara "popravio" na Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

Bolt je trenutno najpopularniji živi stanovnik Jamajke.

- Biti sa Jamajke na prvom mjestu, prezivati se Marli na drugom, a onda dobiti zadatak da obučem ne samo Usaina, nego cijeli tim, čini me vrlo ponosnom - rekla je Marlijeva.

Njena inspiracija u radu biće muzika, različite kulture, ali i Jamajka iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

- Želim da spojim staru i novu Jamajku. Na stazi bi trebalo da se sretnu Grejs Džons i Bob Marli, a u polju će gorjeti - objasnila je Sedela Marli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana