Li Tilet tuži sestre Kardašijan da su ukrale ime njene kozmetičke linije

Agencije
Li Tilet tuži sestre Kardašijan da su ukrale ime njene kozmetičke linije

Njujork - Li Tilet uplašena za opstanak njene kompanije, tuži Kim, Kloi i Kortni Kardašijan da su ukrale ime njene kozmetičke linije “Kroma Bjuti” i zahtjeva od njih da joj isplate 7,5 miliona evra, prenose agencije.

Sestre bi pokretanjem novog biznisa mogle da izazovu poslovni krah gospođe Tilet.

Mejk ap artista, koja iza sebe ima višedecenijsko iskustvo u proizvodnji kozmetike, tužila je i “Boldfejs grup” odgovornu za plasman spornih proizvoda.

Li Tilet je u julu prošle godine sestrama Kardašijan napisala pismo u kojem je od njih zatražila da prestanu sa korišćenjem njenog brenda. 

Poslije bezuspješnog pokušaja, usljedila je i tužba.

- Ja sam razvila “Kroma lajn” svojim napornim radom i uz pravne korake ću svoj rad i zaštiti - rekla je Li Tilet koaj je kozmetičku liniju osnovala 2004. godine.

Ona je dodala da je uprkos tim činjicama sada prinuđena da vodi pravnu bitku sa sestrama Kardašijan jer su one odlučile da uzmu nešto što im ne pripada.

Gopođa Tilet strahuje da bi kupci mogli da pomisle da ona sarađuje sa rijaliti zvijezdama.

- To lažno udruženje bi moglo da uništi moj posao - rekla je Li.

“Boldfejs grup” je u svom odgovoru navela da je ona licencu “Kroma Bjuti” od sestara Kardašijan otkupila potpuno legalno, kao i da samo ime nema veliki smisao za širu javnost i da je termin konceptualno slab.

Na zvaničnom sajtu “Kroma lajn” navodi se da “Kroma” na grčkom znači boja i da je Li Tlet svojim dvadesetdvogodišnjim radom od ovog termina stvorila pravi kozmetički brend.

Portparol sestara Kardašijan ističe da su Kim, Kortni i Kloi od početka sve radile po propisima.

Advoka Li Tilet tvrdi suprotno i naglašava da su prije pokretanja novog posla trebalo da se bolje raspitaju da li je ime već korišćeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana