Lejla Lopez nova mis univerzuma

Glas Srpske
Lejla Lopez nova mis univerzuma

Ljepotica iz Angole, 25-godišnja Lejla Lopez, proglašena je za mis univerzuma na izboru održanom u ponedjeljak uveče u Sao Paulu, najvećem brazilskom gradu. Prva pratilja je Ukrajinka Olesija Stefanko, a druga Brazilka Prisila Maćado. Srpska predstavnica Anja Šaranović nije ušla u finale.

Lejla Lopez iz grada Benguela u Angoli se nada da će joj titula pomoći da se lakše bori protiv siromaštva u otadžbini, kao i da bolje promoviše svoju zemlju, inače poznatu po ratovima.

U, za publiku omiljenom dijelu "pitanja i odgovori", nova misica je upitana koju bi svoju fizičku karakteristiku promijenila da može. Lejla je spremno odgovorila: "Nijednu, prezadovoljna sam svojim izgledom".

Govoreći o planovima za sljedeći period, Lejla je dodala da je čeka mnogo rada.

"Sada ću morati naporno da radim i da pokušam da ostanem na zemlji", rekla je od sreće uplakana nova mis univerzuma, koja je ranije kazala da želi da završi fakultet za menadžment i postane poznata poslovna žena u svojoj zemlji.

Više od milijardu gledalaca iz 190 zemalja pratilo je takmičenje, koje je deveti put organizovano u Latinskoj Americi, ali prvi put u Brazilu.

Krunu je Lejli (25) uručila prošlogodišnja pobjednica Himena Navarete.

Ponijevši titulu mis univerzuma Lejla je demantovala prognoze da će ta titula ponovo pripasti nekoj od ljepotica iz Južne Amerike.

Posljednjih deset godina čak sedam mis univerzum bilo je iz neke od zemalja Latinske Amerike. Ovoga puta samo je mis Brazila osvojila treće mjesto.

Na 60. jubilarnom takmičenju učestvovale su ljepotice iz 89 zemalja. Za prvu pratilju izabrana je predstavnica Ukrajine Olesija Stefanko, a za drugu iz Brazila Prisila Maćado.

Za mis druželjubivosti izabrana je djevojka iz Crne Gore Nikolina Lončar. Najfotogeničnija djevojka je ljepotica iz Švedske Ronija Fornšted, dok je najljepši nacionalni kostim imala Šeldri Saez iz Paname.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana