Ledi Gaga postala ikona stila

Glas Srpske
Ledi Gaga postala ikona stila

Pop-zvijezda Ledi Gaga, prepoznatljiva po ekstravagantnom stilu oblačenja, dobila je nagradu "Ikona stila" od Vijeća modnih kreatora SAD.

Nagradu je zaslužila zbog revolucionarnog uticaja na modu, a primila je u ponedjeljak uveče na svečanosti u Njujorku.

Osim neponovljivih kombinacija, modni talent je dvadesetčetvorogodišnja pjevačica pokazala i na pariskoj nedjelji mode, gdje je kročila pistom u kreaciji Tijerija Muglera.

Očigledno je pjevačica Ledi Gaga svojim brojnim ekstravagantnim kreacijama, poput haljine od živog mesa, rogova na glavi, haljine koja krvari, iscijepanih čarapa i potpuno neobičnom šminkom oduševila "znalce" iz svijeta mode.

I sama Ledi Gaga je rekla da je svjesna da ne izgleda kao ostale pop-pjevačice te da tako mijenja stvari za koje ljudi misle da su seksi. O stajlingu Ledi Gage do sada je napisano više komentara nego o njenoj muzici, a uopšte nema sumnje da će tako biti još neko vrijeme.

Gaga u svojim kreacijama koristi geometrijske elemente, zbog čega često izgleda gotovo kao robot. Taj dio njene nevjerovatne odjevne kolekcije novinari upoređuju sa onim što radi španski arhitekt Santijago Kalatrava. Kreator Mark Džejkobs nagrađen je za životno djelo. Fibi Filo, koja kreira za modnu kuću "Selin" i čije ime spominje reper Kanije Vest u pjesmi "Dark Fantasy", dobila je međunarodnu nagradu.

Među nominovanim za ženske i muške kolekcije su svjetski kreatori poput Vere Vang, En Vintur, Zaka Posena, glumica bliznakinja Meri-Kejt i Ešli Olsen i mnogih drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana