Ledi Di samo jedno ljeto bila srećna

Agencije
Ledi Di samo jedno ljeto bila srećna

Od smrti princeze Dajane, žene koju je cijeli svijet volio, prošlo je gotovo 20 godina, ali njen život ne prestaje da intrigira javnost.

Ovih dana pojavio se i novi dokumentarac čiji je autor britanski novinar Martin Bašir. Film je nazvan "Dajaninih posljednjih 100 dana". Ostvarenje prikazuje njeno prvo i posljednje ljeto u svojstvu slobodne žene, poslije razvoda od princa Čarlsa i neposredno prije tragične pogibije u automobilskoj nesreći 31. avgusta 1997. godine.

Dajana je bila u ljubavnoj vezi sa Haznetom Kanom, pakistanskim hirurgom koji je živio i radio u Londonu. Njihova veza je bila burna i često su je prekidali. Razlog tome nije bio nedostatak ljubavi koju su dijelili, nego njegovo nepovjerenje u budućnost koja ih očekuje. Ljekar kojeg je Dajana navodno prijateljima opisivala kao "ljubav svog života" bojao se kulturoloških razlika koje su imali, ali i velike medijske pažnje na koju nije bio spreman.

Dokumentarac otkriva da su u jednom trenutku Dajana i Haznet imali svađu u londonskom Hajd parku. Princeza mu je navodno postavila ultimatum - ili će svoju vezu javno obznaniti, ili je u potpunosti prekinuti. Posljednje noći njenog života Kan ju je navodno uzastopno zvao, ali se ona nije javljala.

Britanska princeza dugo je "vagala" kako će i s kim provesti ljetovanje koje je nažalost bilo njeno posljednje putovanje. Dvoumila se između poziva koji joj je uputio Muhamed al Fajed, otac Dodija al Fajeda i onog koji joj je uputio Gulu Lalvani (20 godina stariji biznismen) sa kojim je ranije izašla nekoliko puta.

Prezirala medije

Princeza Dajana prezirala je medije, ali znala je da ih "okreće u svoju korist" Ona je bila strašno ljuta na svoje prijatelje i porodicu kada bi razgovarali sa novinarima. Posebno ju je razbjesnio intervju njene majke nakon razvoda od princa Čarlsa. Smatrala je da o svom životu može da priča samo ona i konstantno se osjećala proganjanom od medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana